Od 01.07.2016 r. jestem posiadaczem Audi A6 (C6) w sedanie z silnikiem 3.0 TDi z napędem quattro.
Wybór początkowo nie był łatwy. Miało być BMW E60 - pierwsze moje odejście od marki Audi - ale coś mi jednak nie pasowało we wnętrzu tego auta i w moim życiu pojawiło się A6.
Samochodu szukałem miesiąc a kupiłem 2 dni od pojawienia się ogłoszenia. Auto przez chwilę było w rękach handlarza. Trochę mnie to zniechęcało. Skorzystałem więc z pomocy chłopaków z Autotesto. Auto zostało gruntownie przebadane i w 90% byłem już gotowy na podróż.
Niemniej, cebularstwo w żyłach handlarzy nie dawało mi spokoju, tak więc postanowiłem znaleźć ogłoszenie auta, kiedy było sprzedawane przez poprzedniego właściciela.
Udało się. Poprzedni właściciel miał Audi od 2008 r. Przekazał mi wszystkie informacje nt. samochodu. Kilka rozmów telefonicznych z poprzednikiem i dopełniło się brakujące 10%.
Póki co, nie dysponuję sensownymi zdjęciami. Mam tylko te wykonane przez Autotesto. Mam nadzieję niedługo zamieścić coś sensowniejszego.
Możliwe, że ktoś z tego forum będzie mnie kojarzyć z forum Audi 80, ponieważ od 2009 r. jestem właścicielem:
Zdjęcie z ub. roku z mojego ślubu

Mam nadzieję coś zrobić z A6 ale na pewno nie będzie to kierunek gleby i opon niskoprofilowych