Piszę ponownie, ponieważ 4 lata temu miałem okazję być na tym forum jako właściciel A6 C5 (dla przypomnienia czym wówczas jeździłem)
Po sprzedaży A6C5 przesiadłem się na inne marki od Opla przez Citroena skończywszy na Mercedesie, jednak sentyment, rozum jak i serce wciąż gdzieś krzyczało … Tommy wróć do Audi. No i posłuchałem … od kilku miesięcy w garażu zamieszkała złota A6C6

Niestety miesiąc po kupnie przerysował mnie po całym boku pan ze skody i zaczęły się przepychania z Allianzem. Jednak nie zraziło mnie to i teraz już jest pięknie naprawione i cieszy oko i moje serducho.
Do rzeczy jednak … A6 C6 z 2005 roku 4-but w Avancie, 2.7 TDI + tiptronic. Wyposażenie wystarczające dla mnie chociaż pewnie do pełni szczęścia troszkę jeszcze brakuje - a znając życie … i mnie pewnie coś dołożę i zmienię

Wspomagania, el. szyb czy centralnego zamka z ABS`em nie będę wymieniał

- 3 x fotochrom
- lusterka składane
- ledy w lusterkach, dekorach i pod nogami,
- dekory w drewnie,
- MMI 2G + FIS w kolorze
- skórzana tapicerka
- webasto
- bixenon skrętny
- przyciemnione szyby tył
- podgrzewane fotele
- czujnik zmierzchu i deszczu
- tempomat
- szyberdach
- 19” alusy lato + 17” alusy zima
- itp. Itd.
Kilka fotek po retuszu

Pierwsza zmiana stylistyczna jaka miała miejsce to chromowane obudowy lusterek zewnętrznych. Teraz czeka mnie jeszcze wymiana kierownicy na 3-ramienną z łopatkami. Już jest ślicznie obszyta i czeka na poduszkę.
… no właśnie gdyby ktoś chciał się zamienić na poduszkę do kierownicy 3-ramiennej a w zamian oddam całą swoją kompletną kierownice 4- ramienną z poduszką to zapraszam na Priv

Kolejny etap zmian czeka na finanse i przyszły sezon letni

Kończąc chciałbym tylko napisać, że powrót do A6 był bardzo dobrą decyzją i mam nadzieje że moja euforia szybko nie minie. Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość w moich ewentualnych pytaniach odnośnie tego modelu bo sam dopiero się go uczę.
Cztery lata temu w moim garażu stały Audi A6C5 i Smart 450 - stwierdziłem że to było idealne połączenie na Wrocław …
więc aby nie zrywać tradycji powróciłem do tej kombinacji - i teraz Audi A6 C6 i Smart 451 znów zasiliły moje szeregi.
Mam też jeszcze jedną zabaweczkę Mercedesa 124 Coupe 3.6 AMG, ale to pozwolę sobie opisać w innym temacie.
Dziękuję i Szerokości