posiadaudi pisze:Raftor. Teraz to się z Tobą nie zgodzę. No jak może być zabrudzony lub też uszkodzony czujnik? Po czym wnioskujesz to? Po tym że temperatura rośnie z 70 do 90 stopni? Teraz to chyba gafę walnąłeś. Rozmawiałem z osobą kompetentną w dziedzinie mechaniki i wyrysował mi to nawet dlaczego sie tak dzieje że nagrzewa mi do 78 potem spadam do 70 i leci do 90 stopni. Powiedział mi że jest jak najbardziej spoko. Za oknem ostro zacina mrozem i po 10 km-12 km mam 90 stopni. Nic sie nie dzieje ze wskazówką. Nie faluje.
Pomaleńku będę poszukiwał fele 18 s-line . Czuje to auto na tych felach. Ponadto ile zapłace za In-pro lampy? Dobrze w ogóle to wymawiam? Ma ktoś fajny sklep z tym. Nie ukrywam że chciałbym nówki. Co byście polecili do przodu?
napisałes ze ostro leci z 70-90 po uprzednim obnizeniu temp , to napisałem Ci ze to moga byc objawy uwalonego czujnika , a nie ze jest napewno uwalony to po pierwsze , po 2 jeśli Twój kompetentny mechanik jest taki kompetentny to żeby wyeliminowac czujnik temp podłacza sie vaga i dosłownie w 30s max 1 min sprawdza sie to tak jak juz pisałem . U mnie wszystko jest powymieniane i mówie Ci ze nie ma żadnych skoków temp zauważąlnych jednostajnie sie nagrzewa itp , jeśli trzma Ci póÂźniej 90 st to OK czujnik raczej cały jest .
a co do felg ja mam s-line 18 na zime lato rs4

, s-line osobiscie uwazam za najładniejsze felgi od audi
Co do spalania 2.7 biT , spotkałem sie kiedys z kolega z klubu on ma 2.7 250ps z instalacja BRC najniższe spalanie w trasie 10,5l
w c5 spalanie waha sie , zalezy to praktyczie od wszystkiego , temp , stylu jazdy , kół rozm , opon szerokość , stanu silnika , ustawienia LPG , tiptronic manual , quattro ośka
różne tez sa definicje "emerycka jazda" , "dynamiczna jazda" jeden kreci pod czerwone 2gi do 4 tys , a w PB zabawa od 4 dopiero sie zaczyna :P 2.8 uzyskuje najwyższa moc przy 6000obr na min podobnie 2.4 , 2.7 nieco nizej ze wzgledu na turbo
co do 9LPG na 100 mozna sie spierac zalezy jakie kolega ma koła jak 15 i 195 bez quattro FWD to ok , dziwny ma kolega tez opis 2.4 z tipem bez quattro ? z quattro nie da rady niestety osiagnac takiego wyniku wieksza masa i opory toczenia :P