chyba wśród granatówszebart pisze: jeden z najładniejszych

To LZ5T a nie K. Stacja nie pasuje P&P. Bez dodatkowych kosztow albo jakiegos rezania sie nie obejdzie. Podstawa to tunel 2din. Nastepnie potrzebna jest ramka wraz ze stelazem dostepna na alledrogo do takich stacji (ok 170zl), przejsciowka ISO (ok 40zl) dzieki ktorej beda graly tylne glosniki z subwooferem i to wszystko.szebart pisze:lakierek LZ5K jak u mniejeden z najładniejszych. Można wiedzieć czy ta stacja przypasowała plug&play czy też trzeba było coś przerabiać?
Nie wiem jak Ty jezdzisz, ja jechalem spokojnie bo drogi straszne a na mojej 18stce nosi po koleinach strasznie wiec jechalem do 100km/h, czesto na tempomacie ok 80km/h ale proponuje podlaczyc VAGa i zobaczyc czy nie ma bledow - a dokladnie bledu 561 - czesto po zalozeniu instalacji jest taki blad - turbo wtedy pompuje tylko 0,3 a auto pali 3-4 litry wiecej niz powinno.raggaman pisze:Rewelka.. u mnie niżej 13 nie schodzi.. przy butowaniu 15 <szok>KANAL pisze:Pali 2 litry wiecej niz pokazuje FIS. W trasie wyszedł 10litrów. Zdjęcia instalacji wkrótce.
zrób fotki bo i mnie to czekaKANAL pisze:W weekend montaż skórzanego ręcznego i grzanych foteli przednich.
Widocznie ma dobrze program zrobionyKANAL pisze:Znajomy ma A4 AEB porobione na 180KM (program, wywalony kat itp.)