[A6 C5] 1.9 TDI by Mayhem ;) 18", Xenon ...
- Mayhem
- Forum Audi A6 / A7
Kolejne skromne modyfikacje, tym razem wziąłem się ostro za układ wydechowy dokładniej katalizator i plecionkę, efekty
niebo a ziemia
opisałem w temacie Downpipe AFN łącznik elastyczny, wycinanie kata , wciąż chcę na potwierdzenie poprawy osiągów zrobić logi ale w moim laptopie bateria już nie daje rady więc nie wiem kiedy to nastąpi, na pewno niedługo. Niedługo dołączę jakiś filmik jak ładnie świszczy turbinka 

CCCO AUDI A6 C5 1.9 TDI AFN 110 KM ;
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
w procentach na ile szacujesz wzrost dynamiki po zamontowaniu downpipe?tak na oko 

Na forum A6Klub.PL miałem 1.9, dalej było 2.5...teraz czas Pb 2.4? 3.0? a może 2.7?
- Mayhem
- Forum Audi A6 / A7
bart3k, ciężko powiedzieć, ale myślę że około 3,4 KM, wiem, że dla takiego przyrostu nie jest to zbyt opłacalne, ale pod kątem dalszych przeróbek niezbędne. Odczułem różnicę po wycięciu kata, jednak po miesiącu jazdy już się przyzwyczaiłem. Chcę cały czas zrobić logi dla potwierdzenia przyrostu mocy 011 ale jak na razie nie mam możliwości bez laptopa.bart3k pisze:w procentach na ile szacujesz wzrost dynamiki po zamontowaniu downpipe?tak na oko
Mod majowy - Tempomat z całymi manetkami

bart3k, rezałeś u siebie tempomat czy już miałeś ? Jestem ciekaw czy podłączenie na takich samych zasadach na prezentują koledzy na forum tyczą się także wiązki od AFNa ? Najwyższej najpierw rozbiorę i zobaczę jak to wygląda.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2012, 20:18 przez Mayhem, łącznie zmieniany 5 razy.
+ tempomat
+ tempomat
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
U mnie był w standardzie.Fajna sprawa,szczególnie jak jeździ się w trasy.No za lapszą cenę to chyba nie mogłeś wyrwać,okazję się trafiają 

Na forum A6Klub.PL miałem 1.9, dalej było 2.5...teraz czas Pb 2.4? 3.0? a może 2.7?
- Mayhem
- Forum Audi A6 / A7
Kolejna modyfikacja w toku
, tym razem mająca na celu zwiększenie widoczności z prawej strony. Duże lustereczko od angielskiej wersji z białym póki co lustrem, przekładamy obudowę do uchwytu swojego starego lusterka, żeby zachować odpowiedni kąt widzenia. Idę rezać ... .
P.s. Tempomat - Udało mi się zaadoptować moją manetkę, która służyła do odbierania telefonu
, przyciski takie same jak w tempomacie, tylko inny nadruk na nich, ale to nie przeszkadza
także całe zakupione manetki do tempomatu i FISa mam na sprzedaż.
![Obrazek]()

P.s. Tempomat - Udało mi się zaadoptować moją manetkę, która służyła do odbierania telefonu

Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 18:49 przez Mayhem, łącznie zmieniany 3 razy.
+ tempomat
+ tempomat
Skoro nie odbierasz wiadomości sprzedawca-forumowicza-mayhem-vt49043.htm
Jeśli myślisz że tak zostawię sprawa to mylisz się.
Jeśli myślisz że tak zostawię sprawa to mylisz się.
Jak poradziłeś sobie z zdjęciem tej sprężyny ? Nie mam siły jej ruszyćMayhem pisze:Kolejna modyfikacja w toku, tym razem mająca na celu zwiększenie widoczności z prawej strony. Duże lustereczko od angielskiej wersji z białym póki co lustrem, przekładamy obudowę do uchwytu swojego starego lusterka, żeby zachować odpowiedni kąt widzenia. Idę rezać ...

- Mayhem
- Forum Audi A6 / A7
Zastanawiam się nad takim set-upem na wiosnę 19" 5X112 8J ET39, plus nowe oponki , stary model RS6 18" już mi się znudził, nie wiem tylko jaka opona wejdzie przy tym ET i czy obejdzie się bez dystansów ? Czy ktoś widział A6 C5 z taką felgą, chętnie zobaczę jakieś linki ?
![Obrazek]()
+ tempomat
+ tempomat
- Mayhem
- Forum Audi A6 / A7
Tak dobrze to nie mamDamiano pisze:Czy masz elektrycznie składane lusterka? Czyli przełożyłeś swój trzpień do lusterka od agdola i kupiłeś odpowiednie szkło tak?

+ tempomat
+ tempomat
No tak to że ta część z trzpieniem co nocujemy ją do drzwi musi być z naszego lusterka to już wiem;) ale chodzi mi o to że ja mam elektrycznie składane lusterka, a w tym angielskim lusterku nie ma napewno takiej opcji, a więc trzpień w angolu i ta sprężyna są troszkę inne niż u mnie w małym starym i stąd moja obawa jak to złożyc w działającą całość. Lustro też jest w angielskim lusterku ale nie będę musiał kupować sferycznego czy asferycznego? nie wiem które gdzie jest;/ Dzięki za pomoc 

Damiano