Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] 1.8T Standard Limuzyna.

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adriano007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adrian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

[A6 C5] 1.8T Standard Limuzyna.

Post autor: Adriano007 » 27 cze 2010, 22:06

Witam. Wielu pokazuje więc dziś i ja pokaże swoje A6 C5. Jest to moje trzecie już Audi. Wcześniej użytkowałem A4 B5 1.6 1996r Sedan, by później przesiąść się również do A4 B5 1,9 TDI 2001r ale w wersji Avant. Ta druga była na full wypasie prócz skóry i kubełków ale niestety po miesiącu użytkowania padł mi tiptronic. Koszt naprawy 3500 zł. Po naprawie wspólnie z żona zdecydowaliśmy się na zmianę samochodu i wybór padł na A6 C5. Szukaliśmy diesla ale w ręce padła mi właśnie ta sztuka tj. A6C5 1.8T sedan z 1998r. Pierwsza rejestracja w Niemczech to 17.10.2001r gdzie miał dwóch właścicieli I to salon AUDI (samochodem nie było jeżdżone), II to 70-cio letni mężczyzna. Samochód z przebiegiem 93000Km. Też nie wierzyłem wiec sprawdziłem w serwisie i miłe pozytywne zaskoczenie. Oczywiście dostałem też plik faktur, kart przeglądowych z przebiegami które potwierdzają informacje z serwisu. Jedno co wyszło to to, że w 2006r było uderzone w bok strona kierowcy ale oprócz wymiany poszycia tylnych drzwi, nic poza tym. Rzecz jasna cała ta naprawa wykonana była w serwisie Audi. Biorąc pod uwagę powyższe fakty oraz wygląd samochodu z zewnątrz kilka małych rysek, wewnątrz praktycznie nówka zdecydowaliśmy się na jego zakup.

Co do wyposażenia to w sumie sama podstawa tzn.
ABS, 4 poduchy, elektr. przednie fotele, 4x elektr. szyby, elektr. podgrzewane lusterka, samo ściemniające lusterko wsteczne, podgrzewane dysze spryskiwaczy, antena radia w szybie tylniej, pakiet oświetlenie tzn. klamki, 4 drzwi x2, stopy i podsufitka, nagłośnienie z głośnikiem basowym w bagażniku ale nie Bose. To chyba tyle.
Mody jakie wykonałem do tej pory to wymiana ori radia na radio ALPINE CDE 102Ri- gra świetnie a i wizualnie ładnie współgra z całym kokpitem, założenie oblamówek na zegary, oraz wymiana Alu felg ori Audi 15” na felgi o wzorze Audi ala Sline 17”. Poza tym to standard oleje, filtry. Obecnie szykuje się do wymiany rozrządu. Co do planów to oczywiście mam kilka tzn. zderzaki w kolor nadwozia, ściema szybek, hidy 6000K, i wymiana tylnich lamp na cos nowszego nie koniecznie diodowe. Podobają się mi lampy przydymione. Jakby ktoś miał takowe do sprzedania to proszę o info na priv.
Oczywiście to wszystko plany a co będzie to czas pokaże. Nie będę ukrywał że rozważam też sprzedaż tego samochodu by wymienić na cos innego młodszego i oszczędniejszego np. A4B6 w TDI ale z drugiej strony to żal sprzedawać tak zadbanego samochodu. Waham się nad instalacją gazową do niego ale troszkę żal silnika a i koszta jej też nie małe. Troche się rozpisałem - wybaczcie. Teraz pora na fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 20:27 przez Adriano007, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adriano007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Adriano007 » 01 lip 2010, 20:35

Witam Kupiłem go w marcu a obecnie ma 98500 km. Nie jeżdże zbyt dużo. Zresztą teraz zauważyłem że troszke lepiej zaczyna sie zbierac. Zaraz po kupnie był troszke przymulony.

Awatar użytkownika
pawelx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawelx » 01 lip 2010, 20:37

ciężko uwierzyć w ten przebieg, bo to jednak 98, już nie jeden tu pisał o historiach wynajmu dziadka do sprzedaży auta <haha> , ale jak sprawdzałeś w serwisie to ok :-D , gratuluję pięknej 6-steczki <ok>
kolorek świetlistosrebrny jak moja, środeczek zadbany, a z tymi drzwiami od kierowcy to widać na tej trzeciej fotce. Jak pomalujesz plastiki i ściemnisz szybki i hidy to pewnie nie będziesz sprzedawał autka, bo naprawdę szkoda skoro taki przebieg,
a co do zagazowania czytałeś na pewno na forum , 1,8 nie pali znów tak dużo ale przy obecnych cenach.....
jeszcze raz gratuluję zakupu i życzę bezawaryjnej jazdy <ok> pozdrawiam

edit: dziadek go zamulił, 100%psj

5500km. to nie mało jak na trzy miechy <piwo>

Funosek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro

Post autor: Funosek » 01 lip 2010, 21:54

Gratuluję zakupu. <ok>
Jeżeli uznasz to za czepianie się bądź nadmierną ciekawość - nie odpowiadaj, ale czy w serwisie nie byłeś przypadkiem ze sprzedającym? :-P Bo trudno uwierzyć w ten przebieg, a serwisantom w ASO też nie zawsze można zaufać. <ok> Uwierz, że wiem o czym mówię, bo sam się delikatnie nadziałem, mimo sprawdzenia samochodu w ASO. :mrgreen:

Awatar użytkownika
pawelx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawelx » 01 lip 2010, 23:21

krzysztofput, masz rację okazję się zdarzają ale jedna na 1000 więc bardzo ciężko trafić
Funosek, z tobą też się zgadzam pomysłowość sprzedających a tym bardziej handlarzy nie zna granic

Awatar użytkownika
Adriano007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Adriano007 » 02 lip 2010, 16:29

Panowie dzięki za Wasze zainteresowanie, uwagi i wskazówki. Dla mnie są one bardzo ważne i cenne. Możecie wierzyć lub nie ale sam na początku byłem przekonany że sprzedawca chce mnie zrobić i tyle. Nie wieżyłem mu, wręcz zacząlem z niego drwic co go strasznie wkurzyło i podziekował mi oświadczajac żebym dał mu spokuj on będzie szukał innego klijenta. Papiery można podrobić i myślałem że tak właśnie jest w tym przypadku. Co do serwisu to ja go kupiłem na śląsku a sprawdzany był w Krakowie i to beze mnie jak i bez tego sprzedającego. W naszym imieniu był przyszły moj szwagier ktoy ma tam znajomego razem przepatrzyli samochód- sprzedawca nie miał nic przeciwko. Sprzedaż- powiem tak faktycznie samochód jest w świetnym stanie, niemalze jak nowy przebieg minimalny nic tylko lać i jeździć. Szczerze sie przyznam że jak go kupowałem to nie myślałem że litr paliwa będzie kosztował 4,79zł. To mnie troszke denerwóje. Aha i jeszcze żeby zamiast roku produkcyjnego 1998r byłby 2001 to było by extra. Samochod moze i wygląda świetnie ale tego że ma on już 12 lat to nikt nie zmieni. Ogólnie jeździ sie świetnie tylko żeby ta jazda mniej kosztowała to byłbym w siódmym niebie. ÂŻona jest w tym samochodzie wrecz zakochana i powiedziala że nie pozwoli mi go sprzedać. A mnie podoba się jeszcze A4 B6 Avant ;-) . Co i jak bedzie to czas pokaże.

Awatar użytkownika
Adriano007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Adriano007 » 02 lip 2010, 17:55

Chętnie bym przyjechał i wysłuchał opinii, porad fachowców z dziedziny Audi 6 ale niestety praca mi na to nie pozwoli. Ale moze następnym razem się uda wpaśc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja