Auto kupiłem okazyjnie - niejeżdżące, zaniedbane i w cenie złomu. Było w stanie opłakanym - niegodne samochodu a tym bardziej niegodne Audi. Za kilka tygodni będzie to jedno z ładniejszych C4 w okolicy

Tak wyglądało w momencie kupna:
Po bliższych oględzinach okazało się, że to całkiem fajny egzemplarz, z całkiem fajnym wyposażeniem w które kiedyś włożono całą masę pieniędzy.
Więc mamy do dyspozycji A6 w wersji Avant z silnikiem ACK z automatem. Wkrótce dostanie nowy olej, wszystkie filtry, świece i przewody WN. Ponoć silnik jest podrasowany na 225KM - choć nie znalazłem na to potwierdzenia w postaci rachunków ani wykresu z hamowni. Pewne jest że ma stożek i zmieniony układ wydechowy:
Auto zostało obniżone o 35mm przód/tył i siedzi na czerwonych sprężynach Lesjofors i żółtych amortyzatorach KYB. Za hamowanie odpowiadają tarcze Brembo Max i bliżej niezidentyfikowane klocki. Będzie zmiana na pełny komplet Textara, które wędrują gdzieś kurierem. Kółka to praktycznie nowe oryginalne felgi Audi 16" z nowymi zimówkami. Niestety nie udało się wyrwać letniego kompletu od RS
Z zewnątrz Audi ma komplet ospojlerowania nieznanej mi firmy, który wymaga lakierowania. Jeżeli przód mi się bardzo podoba to tył wygląda już tak sobie - brakuje duala i wystaje wstrętny hak - ale rzecz normalna tutaj. Widziałem nawet Corvette z hakiem :D. Logo Audi występuje tylko na listwie i na felgach - reszta zerwana. W sumie nawet mi się podobuje
W środku znajdziemy beżowy welur + "drewniane" dodatki. Wnętrze po wyczyszczeniu prezentuje się zacnie i jest całkiem wygodne - choć brakuje podłokietnika. Do dyspozycji są podgrzewane fotele, postojowe Webasto, przyciemnione wszystkie szyby, przyzwoity zestaw audio Blaupunkta ze zmieniarką, instalacja pod telefon Nokii, climatronic i tylko elektryczne szyby z przodu i duże zegary z komputerem.
No koniec "dziwny" kolor lakieru, który wydaje się być czarny ale tak naprawdę jest zielony LY6P
Co ciekawe znam całą historię serwisową auta i pełen segregator faktur z serwisów Audi - swoją drogą interesująca lektura
Uff...to tyle...a teraz oceniajcie :D