Witam ostatnio pisałem posta że auto pod małym wzniesieniem po nocy rusza z lekkim opóźnieniem ale dziś miałem sytuację jadąc z prędkością ok 50kmh przez jakiś 2 max 3 sekundy obroty mi falowaly z tego co czytałem w internecie to może źle wróżyć troszkę dziwne bo auto ma 135 000 oryginalny przebieg olej zmieniony przy 115k macie jakiś pomysł co mogło to być jednorazowa akcja jak narazie jutro podepne pod VCDS zobaczę czg są błędy w skrzyni ale co jeszcze mogę zrobić?? Myślicie że problem ze sterownikiem czy może coś przy wymianie oleju spier.... W ASO?
Multitronic 2012r C7 CGLC
Czyżby remont skrzyni?
Jesli auto trzyma po puszczeniu hamulca na wzniesieniu ( nie stacza sie), nie szarpie podczas jazdy, sprzegla sie nie slizgaja - raczej nie ma obawy o skrzynie.
Ale jesli masz usterke mechaniczna to po skanowaniu nie zobaczysz nic.
Elektronika moze jedynie pokazac bledy elektryczne,badz sterownika.
Mozesz tez miec powoli problemy ze sterownikiem,ja wymienialem rok temu przy 150 tys oryginalnego przebiegu. Sterownik do tej skrzyni nienaprawialny,no albo raczej nikt tego nie robi bo te skrzyn jest za malo na rynku,tylko wymiana na nowy z aso, koszt okolo 2500-2700e.
Ale jesli masz usterke mechaniczna to po skanowaniu nie zobaczysz nic.
Elektronika moze jedynie pokazac bledy elektryczne,badz sterownika.
Mozesz tez miec powoli problemy ze sterownikiem,ja wymienialem rok temu przy 150 tys oryginalnego przebiegu. Sterownik do tej skrzyni nienaprawialny,no albo raczej nikt tego nie robi bo te skrzyn jest za malo na rynku,tylko wymiana na nowy z aso, koszt okolo 2500-2700e.
Jak wygląda zapchany DPF? Przeczytaj w tym temacie a6-c7-diesel/wypalanie-dpf-a-gaszenie-s ... 94209.html