[A6 C7] 3.0 TDI chip
Koleszka ma zrobione 300 KM z 245 - przelatane 170 tys na chipie i narazie wszystko ok , oczywiscie olej w skrzyni co 60 tys km wyminia i narazie wszystko okdamos pisze:A jak napisałem?amisz pisze:A czy w serii 3.0 245KM nie ma juz 550 Nm?
Teoretycznie skrzynia wytrzymuje 550Nm
W praktyce wytrzymuje 80 tys. km i mechatronika do remontu :D
Bylo 1009 KM a juz jest 1183 w GARAGE - łacznie
i jeszcze urosnie 

- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
U mnie olej był zmieniany co 60 tys, wszystko serwisowane w ASO - a i tak mechatronika przy 80 tys. wymieniona. Przy 150 tys - do wymiany sprzęgła (popalone) i mechatronika do remontu. Do tego wrzucony customowy soft do skrzyni u Gregor10 (mam teraz 548Nm z silnika). Po tej zmianie skrzynia pracuje lepiej, niż po wszystkich poprzednich zabawach w ASO! Polecam...
Mi nie wytrzymal albo nieszczesliwy traf lub zlosliwy mechanik.
Jechalem sobie spokojnie 180km/h na trasie, tu zaczyna szarpac, pomyslalem sobie ze cos ze skrzynia, ogolna utrata mocy.
Na stacjinokazalo sie ze polamalo szpilke od wtrysku i go wyplulo na 10cm, trzymal sie tylko dzieki szynie CR.
Ma ktos speca zeby to naprawic albo wyciagnac z gniazda ulamana szpilke? Siedzi wg kalkulacji 5cm w gniezdzie.
Oczywiscie wawa lub okolice, spece z nadarzyna rozkladaja rece.
Jechalem sobie spokojnie 180km/h na trasie, tu zaczyna szarpac, pomyslalem sobie ze cos ze skrzynia, ogolna utrata mocy.
Na stacjinokazalo sie ze polamalo szpilke od wtrysku i go wyplulo na 10cm, trzymal sie tylko dzieki szynie CR.
Ma ktos speca zeby to naprawic albo wyciagnac z gniazda ulamana szpilke? Siedzi wg kalkulacji 5cm w gniezdzie.
Oczywiscie wawa lub okolice, spece z nadarzyna rozkladaja rece.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C7] 3.0 TDI chip
Bylem dzisiaj na podnoszeniu mocy i czuję niedosyt. Przyrost mocy dopiero odczuwam w górnym zakresie obrotów. Soft był wgrywany do silnika i skrzyni S-tronic.
Co Wy myślicie o tym wykresie ?
Co Wy myślicie o tym wykresie ?
- Załączniki
-
- IMG-20231026-WA0005.jpg (125.87 KiB) Przejrzano 1885 razy