[ BPJ 2.0 170 KM] stuki w silniku 2.0 tfsi po rozgrzaniu sil
[ BPJ 2.0 170 KM] stuki w silniku 2.0 tfsi po rozgrzaniu sil
Witam to mój pierwszy post poniewaz stalem sie posiadaczem audi a6 c6 i pierwszy problem mianowicie stuki w silniku po rozgrzaniu sie do ok 90 stopni byłem u czterech mechaników i kazdy wymienił by cos innego dla jednego wszystko jest ok wiec dlatego moje pytanie co to takiego moze ktos miał taki problem ponizej zamieszczam link do filmiku przebieg to 140 tys km
No tak... tyle tylko, że 2.0TFSi nie ma napinacza łańcucha rozrządu, gdyż jest tam pasek... moim zdaniem, pomyliłeś silniki... V6tk/V8mki w C6 mają łańcuchy... 2.0TFSi na szczęście ma pasek rozrządu...mcmotor pisze:znalazłem filmik na youtube z tak samym chodzacym silnikiem tam kolega z zagranicy pisze pod filmikiem(filmik poniżej) ze wymienił napinacz łancucha rozrzadu i to pomogło.
A może masz na myśli łańcuch do napędu pompy oleju, bo rozrząd jest na pasku, a nie na łańcuchu...moogio pisze:Oczywiście ma łańcuch napędu wałka rozrządu i ma tez napinacz nr 06F 109 217A, niech mechanik zdiagnozuje silnik w kierunku wymiany łańcucha i napinacza i pamiętaj jak zrobisz to koniecznie napisz co to było.
-
- Forum Audi A6 / A7
przeczytaj dokładnie co napisałem -
wiem co mówię - bo mam taki silnik - a to że rozrząd jest na pasku to całkiem inna sprawa - pasek jest z przodu a łańcuch z tyłu - tak to wygląda po wymianie - nowy łańcuch i nowy napinacz http://www.abload.de/img/dscf9438_800x600c9s1u.jpg

-
- Forum Audi A6 / A7