[ INNY] audi a6 c6 2.4 quatro 2007 / dziwne odgłosy
-
- Forum Audi A6 / A7
[ INNY] audi a6 c6 2.4 quatro 2007 / dziwne odgłosy
Witam.
z pod maski dochodza dziwne odgłosy, zwiekszaja sie stopniowo wraz z obrotami silnika a ustaja przy 4 biegu koło 3 tys obrotow. to takie ciche trytyty .. heh Czy to łańcuszek rozrządu? samochód ma przejechane 135 000 km
z pod maski dochodza dziwne odgłosy, zwiekszaja sie stopniowo wraz z obrotami silnika a ustaja przy 4 biegu koło 3 tys obrotow. to takie ciche trytyty .. heh Czy to łańcuszek rozrządu? samochód ma przejechane 135 000 km
-
- Forum Audi A6 / A7
samochod na mocy nie stracil , nic sie nie swieci na desce , olej wymieniany byl do tej pory jak w ksiazce napisano przy kazdym serwisie. Poprzednim wlascicielem samochodu był moj Tesc , samochod byl serwisowany w autoryzowanym serwisie audi w Szwecji ,procz ostatniego razu 14 tys km temu w jakims warsztacie. mam 500 km do serwisu. Moj kolega stwierdzil dzisiaj , ze to zawory..tłucze sie cos niemilosiernie pod plastikiem(tym ochronnym) przy dodawaniu gazu.. nie mam pojecia, nie jestem mechanikiem on cos liznal tego tematu w szkole.. wybrac sie do ASO ? zawory mozna wyregulowac? jakie koszta naprawy?? jestem laikem w tej dziedzinie...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kolego, teraz prawie każdy mechanik jak słyszy dziwne odgłosy w V6 w C6 to od razu powie - pewnie rozrząd
poszukaj kogoś z kompem, sprawdź sterowniki i dopiero się martw
gdyby coś było z rozrządem - jakiś mały przeskok, problem z wariatorem już byś miał komunikat na desce
szukałbym gdzie indziej - kolektor, alternator, pompa wspomagania, itp, itd
poszukaj kogoś z kompem, sprawdź sterowniki i dopiero się martw
gdyby coś było z rozrządem - jakiś mały przeskok, problem z wariatorem już byś miał komunikat na desce
szukałbym gdzie indziej - kolektor, alternator, pompa wspomagania, itp, itd
-
- Forum Audi A6 / A7
dzisiaj byłem w audi na serwisie (mieszkam w Szwecji) stwierdzili , ze wyskakuje jakis błąd ale oni nie wiedzą co to i chcą szukac ... godzina ich pracy 460zl. Znając możliwości tego narodu naprawa moze przekroczyc wartość samochodu.
wieczorem byłem u mechanika , który znalazł błąd P1932 orientuje sie ktoś co to takiego ?
wieczorem byłem u mechanika , który znalazł błąd P1932 orientuje sie ktoś co to takiego ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
P1932
Data Bus Powertrain, Implausible Message from Immobilizer
znalazłem na stronie związanej z vw passat więc powinno być to samo lecz raczej nie związane z objawami, które przedstawiłeś
trudno odnieść się do twoich opisów, może nagraj jakiś filmik i wrzuć,
jeżeli objawy występują nie tylko w trakcie jazdy spróbuj dokładnie poszukać pod maską miejsca skąd dźwięk dochodzi
inaczej trudno będzie Ci pomóc
Data Bus Powertrain, Implausible Message from Immobilizer
znalazłem na stronie związanej z vw passat więc powinno być to samo lecz raczej nie związane z objawami, które przedstawiłeś
trudno odnieść się do twoich opisów, może nagraj jakiś filmik i wrzuć,
jeżeli objawy występują nie tylko w trakcie jazdy spróbuj dokładnie poszukać pod maską miejsca skąd dźwięk dochodzi
inaczej trudno będzie Ci pomóc

damjan884, to ja nie wiem jak Ci to liczyli... przykładowo w Sopa Serwis za samą górę (części) 2k PLN... z tego co ja wiem, to w ASO kupisz cały rozrząd za ok. 4k PLN... więc nie wiem skąd ta cena, co Tobie podali...
Najlepiej, bo wtedy jest pewność, że będziesz miał już poprawione elementy...damjan884 pisze:Części można zamówić tylko w ASO ?