Odnośnie porównania dsg do tiptronica to nie zaminiłbym sie. Jeździłem znajomego skoda z dsg i ta skrzynia zmienia biegi zbyt bardzo gwałtownie bynajmniej dla mnie (przebieg z 40tkm). Ten sam znajomy jadąc ze mną powiedział "jak ta Twoja skrzynia pięknie zmienia biegi, wręcz idealnie, nie to co moja dsg".
[ TIP+Q] zmienia bieg na dwa razy
-
pelonek1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Przemek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jeździć
Odnośnie porównania dsg do tiptronica to nie zaminiłbym sie. Jeździłem znajomego skoda z dsg i ta skrzynia zmienia biegi zbyt bardzo gwałtownie bynajmniej dla mnie (przebieg z 40tkm). Ten sam znajomy jadąc ze mną powiedział "jak ta Twoja skrzynia pięknie zmienia biegi, wręcz idealnie, nie to co moja dsg".
- damos
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Poniekąd słusznie - o DSG trzeba dbać a w DL501 wymienić soft!pelonek1 pisze:Odnośnie porównania dsg do tiptronica to nie zaminiłbym sie.
To zapraszam do mnie :D Ja po przesiadce z ZF8HP z BMW 6 GC albo z AMG (tam też klasyczna, hydrauliczna skrzynia) stwierdzam za każdym razem, że DL501 jest skrzynią bezstopniowąpelonek1 pisze: Jeździłem znajomego skoda z dsg i ta skrzynia zmienia biegi zbyt bardzo gwałtownie
Przynajmniejpelonek1 pisze: bynajmniej dla mnie