[ MULTI] Wymiana oleju w skrzyni Multitronic
Witam wszystkich,
W piątek stałem się (miejmy nadzieję) szczęśliwym posiadaczem A6 C5 3.0 benzyna z multitronikiem.
I tu moje pytanie - gdzie w okolicach Częstochowy mogę bezpiecznie wymienić olej w skrzyni?
Mogę powiedzmy przejechać się do Katowic żeby go wymienić.
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdro
W piątek stałem się (miejmy nadzieję) szczęśliwym posiadaczem A6 C5 3.0 benzyna z multitronikiem.
I tu moje pytanie - gdzie w okolicach Częstochowy mogę bezpiecznie wymienić olej w skrzyni?
Mogę powiedzmy przejechać się do Katowic żeby go wymienić.
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdro
A ja słyszałem o nich chyba tyle samego złego co dobrego (przeczytałem duuużo postów na tym forum i na innym zanim kupiłem autko).
Widziałem że paru osobom zalali po 3 litry oleju ponad stan więc sam nie wiem co myśleć.
Czekam na jeszcze jakieś propozycje, jeśli nie będzie to chyba będę musiał się tam przejechać.
Widziałem że paru osobom zalali po 3 litry oleju ponad stan więc sam nie wiem co myśleć.
Czekam na jeszcze jakieś propozycje, jeśli nie będzie to chyba będę musiał się tam przejechać.
Powiedz mi, jak to jest możliwe przy tzw. korku przelewowym? Moim zdaniem to takie 'urban legends'... ja u nich wymieniałem olej, soft itp. i jestem bardzo zadowolony... a nie należę do 'łatwych' klientów...coolawy pisze:Widziałem że paru osobom zalali po 3 litry oleju ponad stan więc sam nie wiem co myśleć.
Witam,
Jednak zdecydowałem się na wymianę oleju w ASO Audi w Cz-wie - Marszałek. Zapłaciłem 807,94PLN.
Oto co mam wyszczególnione na fakturze (może kogoś zainteresuje):
Części:
Płyn ATF G052180A2 - ilość 5,80
Smar 210002 - ilość 0,20
Opaska 600008 - ilość 1
Robocizna:
ATF wymiana
Olej hydrauliczny sprawdz. i usupełn.
Poszukiwanie usterek
Pozdro
Jednak zdecydowałem się na wymianę oleju w ASO Audi w Cz-wie - Marszałek. Zapłaciłem 807,94PLN.
Oto co mam wyszczególnione na fakturze (może kogoś zainteresuje):
Części:
Płyn ATF G052180A2 - ilość 5,80
Smar 210002 - ilość 0,20
Opaska 600008 - ilość 1
Robocizna:
ATF wymiana
Olej hydrauliczny sprawdz. i usupełn.
Poszukiwanie usterek
Pozdro
armandoo pisze:Arti007 pisze:Ja dzisiaj wymieniłem olej w Multitroniku.
W servisie audi zapłaciłem niecałe 700zł jak dla mnie spox.
Weszło 5 L oleju.
Hej,
Arti , w którym serwisie wymieniałeś bo cena naprawdę atrakcyjna ?
Witam,
sorry nie pisałem ale byłem na uropie, olej wyminiałem w Audi Viva
[ Dodano: 2012-07-19, 16:11 ]
Mam 120 000km tak więc to już druga wymianagregor100 pisze:Jaki masz kolego przebieg ?Arti007 pisze:Ja dzisiaj wymieniłem olej w Multitroniku.
W servisie audi zapłaciłem niecałe 700zł jak dla mnie spox.
Weszło 5 L oleju.
Witam,
pozwolę sobie podłączyć się do tematu i podzielić swoją wiedzą. W swoim aucie wymieniałem ostatni raz olej w Multi przy 180tyś km u Sosnowskiego w Gdańsku(od lat wszystkie auta w rodzinie są tam robione). Gdy zapytałem o dynamiczne płukanie to powiedział, że w przypadku multitronica nie ma przekładni hydrokinetycznej(to w niej zostaje olej) i cały olej spływa bez problemu ze skrzyni i nie ma to sensu. Wniosek z tego taki, że jak ktoś zaproponuje wam dynamiczną wymianę oleju w multi to chce was naciągnąć. Ja za wymianę+olej+filtr+jakiś tam smar zapłaciłem 420zł brutto, oleju weszło jakieś 4litry z kawałkiem.
Pozdrawiam
pozwolę sobie podłączyć się do tematu i podzielić swoją wiedzą. W swoim aucie wymieniałem ostatni raz olej w Multi przy 180tyś km u Sosnowskiego w Gdańsku(od lat wszystkie auta w rodzinie są tam robione). Gdy zapytałem o dynamiczne płukanie to powiedział, że w przypadku multitronica nie ma przekładni hydrokinetycznej(to w niej zostaje olej) i cały olej spływa bez problemu ze skrzyni i nie ma to sensu. Wniosek z tego taki, że jak ktoś zaproponuje wam dynamiczną wymianę oleju w multi to chce was naciągnąć. Ja za wymianę+olej+filtr+jakiś tam smar zapłaciłem 420zł brutto, oleju weszło jakieś 4litry z kawałkiem.
Pozdrawiam
- yukon
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Również podzielę się info, może przyda się komuś z łódzkiego.
2.7 180km, silnik BPP, skrzynia HTH(multitronic)
olej z serwisu G 052 180 A2 6l x 80zł = 480zł (po rabacie)
wymiana w ASO Bursiak 312zł
co daje nam 792zł
2.7 180km, silnik BPP, skrzynia HTH(multitronic)
olej z serwisu G 052 180 A2 6l x 80zł = 480zł (po rabacie)
wymiana w ASO Bursiak 312zł
co daje nam 792zł

Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl