http://www.touaregclub.pl/viewtopic.php ... sc&start=0
opis kolegi szczerba2Karolczak pisze:procedure adaptacji tych kolektoròw
Dziękuję, wypróbuję i dam znać czy zadziałało i pomogło.camelllcamelll pisze:opis kolegi szczerba2Karolczak pisze:procedure adaptacji tych kolektoròw
Kolektor 1 - kanał 44
Kolektor 2 - kanał 55
Warunek temp. silnika min 80 stopni
W VCDS wchodzisz w silnik > nastawa podstawowe > / kanał 44 /, uruchamiasz silnik > pedał hamulca i gazu wciskasz do oporu a w VCDS wciskasz aktywować i wtedy silnik dojdzie na obrotach do 2830 , kontrolka świec miga aż do zakończenia procedury robisz powrót i wyłączasz zapłon na min 10 sekund / czas do zapamiętania / i następny kolektor
Jeden błąd jest: 001538 - bląd sterownika. Jak wchodzę w VCDS tam gdzie podpowiadacie i chcę wcisnąć ten przycisk o którym mówisz, to wyświetla mi błąd komunikacji z blokiem 44 i nic nie mogę więcej zrobić.camelllcamelll pisze:żadnych błędów w silniku nie maKarolczak pisze:Ja wiem, że do ON kolego i nie robię tego w swoim aucie, tylko szwagra 3.0 tdi A4 B7 i lipa.
nie masz czegoś takiego
Obrazek
Niestety koleszko ale nic z tego nie wychodzi. Po uprzednim wykasowaniu błędu i całej procedurze, po wciśnięciu przycisku On/OFF pokazuje się takie coś:camelllcamelll pisze:przeskanuj auto, wykasuj błędy i sprubój takKarolczak pisze:Jeden błąd jest: 001538 - bląd sterownika.
podłącz VCDS > zapal motor > w VCDS wybierz sinik > nastawy podstawowe > kanał 44 > gaz i hamulec do dechy > ON/OFF
powodzenia
tak właśnie ma być / tzn że komunikacja jest /Karolczak pisze:No właśnie jak wprowadzę kanał 44, to gaz w ogóle nie reaguje - dziwne to trochę.
Jak wprowadzam kanał 44 i daję gaz i hamulec do dechy i wciskam ON/OFF, to nic się nie dzieje, obroty w ogóle nie wzrastają i wyświetla się od razu ten błąd komunikacji.camelllcamelll pisze:tak właśnie ma być / tzn że komunikacja jest /Karolczak pisze:No właśnie jak wprowadzę kanał 44, to gaz w ogóle nie reaguje - dziwne to trochę.
jak wprowadzisz kanał 44, to wtedy hamulec i gaz do dechy > ON/OFF / wtedy lekko wzrosną obroty 2830 i zrobi się to co ma się zrobić /
działaj i powodzenia