Zawsze można wyregulować wskazania, jeśli komputer zaniża lub zawyża.vonito pisze:nie ma się co pdniecać wskazaniami komputera![]()
zalejcie pełny bak zróbcie cały w mieście to zobaczycie jakie jest prawdziwe spalanie
u mnie komp pokazuje zawsze za dużo u kolegi zaś za mało a na baku w trasie obydwoje robimy podobnie
[A6 C6 2.7 TDI] jakie spalanie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Witam kolegów
właśnie zakupiłem to cacko 2,7 tdi 180 km avant i jeszcze quattro,dla mnie to wersja która naprawde może sie przydać zwłaszcza na teren górzysty,a póki jest jeszcze poza domem (wymiana oleju przeglad itd ) to coraz bardziej mnie jara.
chcę was zapytać jakaą polecacie predkosc na autostradzie (kraków-berlin) by wykorzystać walory auta ,a nie przesadzając z spalaniem,bo to też dla mnie ważne,dziekuje z góry i pozdrawiam
a jeszcze jedno czy polecacie bym mu wsadzić małego wiruska i ile taka przyjemnosc moze kosztowac ,ale też mi sie wydaje iż mam za duży przebieg 200tkm ale za to 1000%
Pozdrawiam
właśnie zakupiłem to cacko 2,7 tdi 180 km avant i jeszcze quattro,dla mnie to wersja która naprawde może sie przydać zwłaszcza na teren górzysty,a póki jest jeszcze poza domem (wymiana oleju przeglad itd ) to coraz bardziej mnie jara.
chcę was zapytać jakaą polecacie predkosc na autostradzie (kraków-berlin) by wykorzystać walory auta ,a nie przesadzając z spalaniem,bo to też dla mnie ważne,dziekuje z góry i pozdrawiam
a jeszcze jedno czy polecacie bym mu wsadzić małego wiruska i ile taka przyjemnosc moze kosztowac ,ale też mi sie wydaje iż mam za duży przebieg 200tkm ale za to 1000%
Pozdrawiam
Pozdrawiam chako 

Wielkie dzięki już nie mogę się doczekać jazdyigo_89 pisze:chako, Posiadam tez silnik co ty najlepiej chodzi przy predkosci 180km/h wtedy na blacie masz 3 tys obrotów mysle ze silnik pracuje bez meczenia sie. Wirus jak najbardziej tez o tym mysle. koszt 1200 zł jakoś z hamownią osiagi 210-220KM.

[ Dodano: 2011-10-08, 10:18 ]
igo
a jak przy takiej predkosci wyglada spalanie?
jak bedziesz po wirusku to daj znać jaki typ itd, mnie tez interesuje by nie przesadzac ale 210-220 to wydaje mi sie by sie przydalo w tym modelu ,aha może wiesz jaka jest różnica na budziku ja mam do 260 km/h a w niektórzy maja 280,czym to jest
pozdrawiam
Pozdrawiam chako 

- krawcraf
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam,
Spalanie miasto (generalnie korki) 9-10l. Jak docieram tarcze a robie to już baaaardzo długo to nawet do 8l udało się zejść w Warszawskich korkach. Jak się powygłupiam to max 11-12l maksymalnie 13.5l ale to wtedy naprawdę szalałem. Trasa, zwykle wychodzi ok 9l ale nie jeżdzę autostradą tylko jakaś jednopasmówka z wyprzedzaniem. Jak sie da to 160km/h. Na a1 przy predkościach ok 220km/h wyszło według FIS 10.5l.
Kiedyś sprawdzałem do jakiego spalania minimum uda mi się dojść i zatrzymałem się na 6.5l, ja osobiście niżej nie dałem rady. Ale chyba w ECO drivingu najlepszy nie jestem bo golf 2.0tdi 140ps mojej żony też pali średnio 1l więcej niż innym nawet jak się bardzo staram
Spalanie miasto (generalnie korki) 9-10l. Jak docieram tarcze a robie to już baaaardzo długo to nawet do 8l udało się zejść w Warszawskich korkach. Jak się powygłupiam to max 11-12l maksymalnie 13.5l ale to wtedy naprawdę szalałem. Trasa, zwykle wychodzi ok 9l ale nie jeżdzę autostradą tylko jakaś jednopasmówka z wyprzedzaniem. Jak sie da to 160km/h. Na a1 przy predkościach ok 220km/h wyszło według FIS 10.5l.
Kiedyś sprawdzałem do jakiego spalania minimum uda mi się dojść i zatrzymałem się na 6.5l, ja osobiście niżej nie dałem rady. Ale chyba w ECO drivingu najlepszy nie jestem bo golf 2.0tdi 140ps mojej żony też pali średnio 1l więcej niż innym nawet jak się bardzo staram

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz A6 Forum
- Rocznik: 2006
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
krawcraf pisze:Kiedyś sprawdzałem do jakiego spalania minimum uda mi się dojść i zatrzymałem się na 6.5l, ja osobiście niżej nie dałem rady. Ale chyba w ECO drivingu najlepszy nie jestem bo golf 2.0tdi 140ps mojej żony też pali średnio 1l więcej niż innym nawet jak się bardzo staram

U mnie
Trasa 500 km, raczej mały ruch, w tym przelot przez całą Warszawę w dwie strony 6,5 l raczej delikatnie z gazem. Prędkość do 120 km/h.
Ta sama trasa z prędkościami do 140 km/h 7,5 l.
Miasto zimny silnik , krótkie odcinki 13 l
Ogólne średnie spalanie z 2 miesięcy 8,3 l.
Zauważyłem ,że jak jest auto zimne warto hamować silnikiem dojeżdżając do świateł wtedy spalanie znacznie spada.
Trasa 500 km, raczej mały ruch, w tym przelot przez całą Warszawę w dwie strony 6,5 l raczej delikatnie z gazem. Prędkość do 120 km/h.
Ta sama trasa z prędkościami do 140 km/h 7,5 l.
Miasto zimny silnik , krótkie odcinki 13 l
Ogólne średnie spalanie z 2 miesięcy 8,3 l.
Zauważyłem ,że jak jest auto zimne warto hamować silnikiem dojeżdżając do świateł wtedy spalanie znacznie spada.