[ BRE 2.0 140 KM] Imbus i pompa oleju - mity i kity.
-
- Forum Audi A6 / A7
[ BRE 2.0 140 KM] Imbus i pompa oleju - mity i kity.
Witam Panowie przez niektóre osoby na forum mało co zawału nie dostałem i Laluni nie sprzedałem jak przeczytałem o tym imbusiku i pompie oleju. Silniki BRE są w 100% poprawione, rozmawiałem z dilerem audi w Anglii jak i w Polsce i powiedzieli mi to samo BRE są poprawione i nie ma sie czym martwic.
To informacja dla szczęśliwych posiadaczy BRE i oby dalej tak hulały i się nie psuły.
To informacja dla szczęśliwych posiadaczy BRE i oby dalej tak hulały i się nie psuły.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2018, 17:31 przez CafeDelMar, łącznie zmieniany 1 raz.
- azet
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Olek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
CafeDelMar - ja Ci radzę - zmień dilera
A na poważnie, to MarcinM wszystko powiedział - BRE jest poprawiony jedynie częściowo i jeśli nic z nim nie zrobisz - możesz długo nie pojeździć...
Wracają do dilerów, a w zasadzie do ASO, taka historia sprzed 4 tygodni.
Nasz klient kupił sobie ładne A4 B7 2.0 TDI. Znając przypadłości tych silników pojechał do ASO Gajos w Sopocie, aby powiedzieli mu czy ma wałki z łańcuszkiem (jak w BLB) czy zębatki (jak w BRE). ASO zdecydowanie stwierdziło, że ma zębatki.
Dla pewności pojechał jeszcze do ASO Groblewski w Gdańsku, aby potwierdzić informację z Gajosa. Tu również zapewniano klienta, że ma zębatki i że musi jedynie kontrolować zabierak.
Jakież było zdziwienie klienta, gdy tydzień później ujrzał na FISie OIL PRESSURE i przyprowadził do nas auto na lawecie... z zerwanym łańcuszkiem napędu pompy oleju 8-)

A na poważnie, to MarcinM wszystko powiedział - BRE jest poprawiony jedynie częściowo i jeśli nic z nim nie zrobisz - możesz długo nie pojeździć...
Wracają do dilerów, a w zasadzie do ASO, taka historia sprzed 4 tygodni.
Nasz klient kupił sobie ładne A4 B7 2.0 TDI. Znając przypadłości tych silników pojechał do ASO Gajos w Sopocie, aby powiedzieli mu czy ma wałki z łańcuszkiem (jak w BLB) czy zębatki (jak w BRE). ASO zdecydowanie stwierdziło, że ma zębatki.
Dla pewności pojechał jeszcze do ASO Groblewski w Gdańsku, aby potwierdzić informację z Gajosa. Tu również zapewniano klienta, że ma zębatki i że musi jedynie kontrolować zabierak.
Jakież było zdziwienie klienta, gdy tydzień później ujrzał na FISie OIL PRESSURE i przyprowadził do nas auto na lawecie... z zerwanym łańcuszkiem napędu pompy oleju 8-)
Original Audi A6 Werbung.
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6
- azet
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Olek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Dany - masz opis TU
Chodzi o "Wyrobienie się zabieraka"
Zabierak = imbusik
Jak z sześciokąta z czasem zrobi się wałek, to pompa oleju traci napęd i masz komunikat "Brak ciśnienia oleju". Taka mina siedzi w każdym silniku 2.0 TDI w Audi A4 B7/A6 C6/Passat B6 od końca 2004r.
Chodzi o "Wyrobienie się zabieraka"
Zabierak = imbusik
Jak z sześciokąta z czasem zrobi się wałek, to pompa oleju traci napęd i masz komunikat "Brak ciśnienia oleju". Taka mina siedzi w każdym silniku 2.0 TDI w Audi A4 B7/A6 C6/Passat B6 od końca 2004r.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2011, 02:05 przez azet, łącznie zmieniany 1 raz.
Original Audi A6 Werbung.
-
- Forum Audi A6 / A7