Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BMK 3.0 224 KM] Grzechotanie na ciepłym silniku

Silniki wysokoprężne
michalnowak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michalnowak » 18 mar 2015, 21:05

kamil666 pisze:To że jestem z Warszawy w tym przypadku jest bez znaczenia. Dowiadywałem się w Ciechanowie jak i w Gdańsku.
Wszędzie ceny były podobne, w Gdańsku był 500 zł taniej niż w Warszawie - było bez sensu tam zawozić auto bo to 2-3 dni więc paliwo i ew. hotel albo głupia jazda. W Ciechanowie krzyczeli ok. 300 zł więcej.
W tym zestawie brakuje wielu rzeczy, ślizgi, koła zębate, nowe śruby itd.
W tej cenie co podałem jest też olej, płyn chłodniczy. Rozrząd robi i Febi i Swag.
Ja mam części z audi, może delikatnie droższe... ale mam na to papier, mam dowód zakupu i wymiany (faktury) + pewność że jest to część świeża. Jak już się wyciąga silnik to szkoda zrobić tylko część rozrządu, oszczędność może być pozorna.
1.Nie delikatnie droższcze a sporo droższe
2.W intercarsie również dostajesz dowód zakupy
3.Nie rozumiem co to znaczy część swieza to nie jest olej a i nie leży też na magazynie dekade.
4.nalezy wymieniac to co ulega zuzyciu czyli lancuchy i napinacze , kola zebate nie podlegaja zuzyciu i ich sie nie wymienia , wiec kwestia indywidualna chcesz wymieniaj nie chcesz nie wymieniaj .
5. slizgi i sruby kosztuja pare zł.
6. koszt wymiany na slasku to srednio 1000zl. z wyciaganiem silnika. mechanik ma wiecej roboty robiac to z silnikiem w aucie wiec na reke im zrzucac a generalnie wcale niema problemu duzego aby zrzucic taki silnik , dla ogarnietych dwoch osob max 2 dni cala robota.

Reasumujać owszem kiedys kosztowal temat 6-7 a nawet 10tys.

na chwile obecna

Rozrząd -2100zł
robota - 1000zł
filtry oleje - 600zl.

Warszawa , Gdansk, Wroclaw to sa miata gdzie uslugi sa drogie czy wam sie to podoba czy nie a warszawa w szczegolnosci wystarczy obejrzec na tvn turbo program o usterkach :P

djid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: djid » 20 mar 2015, 08:45

W lipcu w zeszłym roku taka wymiana kosztowała mnie 5k. Wymieniony kompletny rozrząd (bez kół), olej, płyn chłodniczy, śruby, spinki i inne duperele podlegające wymianie przy takiej robocie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja