Piotruś pisze:
Konfabulacją Aron - jest Twoja ignorancja dla elementarnych faktów oraz userów tego Forum ale nie widzę potrzeby tłumaczenia po raz n-ty tego samego ... .
1. Dalej insynuujesz i zmyślasz, co więcej nie robisz tego w sposób merytoryczny (wnoszący coś do rozmowy) a stricte osobisty, aby pokazać swoją rację... (po trupach do celu). Gdybyś chciał spojrzeć na to inaczej niż subiektywnie to byś zauważył, sens wypowiedzi, w których człowiek się waha i zadaje pytania, od stwierdzeń (jak w przypadku tych linków). Jak i również znalazł byś wypowiedź o posiadaniu przez ze mnie umowy kupna sprzedaży z danymi sprzedającego i silnika! - tylko po co, skoro Twoje ego ucierpiało... ono jest ważniejsze niż obiektywizm

2. Piszesz, że w DE silniki są droższe niż w PL, ale widocznie dla swoich teorii zapominasz, że z samochodami jest tak samo, pewnie dla tego, że wszystkie kradzione

3. Twoje wypowiedzi i cytaty są co raz bardziej nie związane z tematem, a odnoszą się do innego Usera w sposób osobisty. Jesteś na forum potrzebny bo pomagasz ludziom w sprawach technicznych i tego się trzymaj, bo zaczynasz wstępować na kruchy lód - nie idź tą drogą...
4. Pewnie Cię boli, że nie podzielam Twojego optymizmu w dwóch kwestiach: wymiana kompletnego rozrządu za 6.000,- w "dobrym" warsztacie, a w tym koszt (rozrządu, robocizny, płynów za 1k-1,5k) a do tego 24 m-ce gwarancji. Druga kwestia, wymiana silnika vs. naprawa zerwanego łańcucha i wymienione zalety:
- koszt podobny,
- nie trzeba ponosić tego kosztu zawczasu, być może w ogóle!
- młodszy silnik, nowszej konstrukcji (brak problemu z rozrządem, itp.).
Forum jest po to, aby przedstawić swoje poglądy/doświadczenia tak aby inni mieli niezależną opinię na jakiś temat. Ty zaczęłaś się czepiać KAÂŻDEGO słowa, do którego jesteśmy w stanie przytoczyć jakąś insynuację. Nawet poprzednio przyczepiłeś się po raz drugi o to samo: Dlaczego zapłaciłem za wymianę silnika 13k a nie mniej, po mimo, że 2 krotnie już o tym pisałem...
Tak dużo napisałem, ale masz pole do popisu

Tylko już
nie insynuuj, nie wycinaj skrawka zdania czy nie traktuj linka jako pewnik (podałem ich tu łącznie z 200 - zapewniam, że nie są one jednoznaczne z zakupem, co Ty przyjmujesz jako pewnik!)