[ BRE 2.0 140 KM] 2.0TDI poważny problem z silnikiem
[ BRE 2.0 140 KM] 2.0TDI poważny problem z silnikiem
Posiadam audi chipowane do 170km, dzisiaj odpaliłem i jechałem do miasta spokojnie 70-80km/h jakieś 5km, i nagle zapaliła się pomarańczowa kontrolka od świec i samochód zaczął tracić siłę i zaczął bardzo nierówno pracować z początku myślałem że może paliwo przymarzło wiec jeszcze chwile jechałem ale po 30sekundach zaczałem sie niepokoić, zatrzymałem samochod i wyłaczyłem silnik, gdy po chwili chciałem go ponownie uruchomić silnik niestety ledwo kręci, a nawet bym powiedział nie kręci... tak zdechło 2 razy moze obróci. Nie mam pojecia co się stało, może ktoś miał podobny problem albo wie po prostu co można samemu sprawdzić zanim auto pojdzie do mechanika.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dobrze by było przeskanowac auto VCDS-em .
Początkowe objawy mogło by dawać kiepskie paliwo ,zatkany filtr paliwa lub wtryski . Ale że nie chce kręcić ,aku sprawne ?
Początkowe objawy mogło by dawać kiepskie paliwo ,zatkany filtr paliwa lub wtryski . Ale że nie chce kręcić ,aku sprawne ?
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 5.2 435KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
pasuje, trzeba przełożyc miske olejową, skrucić smog, przełożyć pokrywe tą czarną co olej lejesz i to wszystko . Pytanie jeszcze czy ty masz DPF-a bo jak kupisz silnik od Mitsubishi , który nie ma Dpf-a to trzeba będzie u ciebie w sterowniku go wywalić . Ja mam taki silnik u siebie w A6 oznaczenie BSY
Dzieki kolego za odpowiedź, teraz jeszcze pytanie czemu te silniki od outlanderów są 1000 a nawet 2 tyś tańsze ? Porównując ceny na allegro wpisując silnik audi a6 2.0 wyskakują ceny średnio 5 tyś natomisat outlander 2.0 cena srednio 3-4 tyś. To są te same silniki ? i jeśli posiada ktoś wiedzę to jaki warto kupić silnik z outlandera z jakimi oznaczeniami