[A6 C5 2.4 quattro] Wibracje silnika na jałowym biegu.
ok. czyli wg Ciebie, co mam w tym momencie zrobić??djmatys pisze:jak sie zagrzeje to powietrze w dolocie też jest cieplejsze i mniej paliwa dostaje - jak sztucznie zmniejszysz temperature tym czujnikiem to dostanie wiecej paliwa i przestanie wibrować... tak mi sie wydaje
Dzisiaj to samo. jest poniżej -5 i auto nie wibruje... nie wiem co jest Jużnie płaczę, tylko się z tego śmieję:) Dojdę do tego co jest przyczyną, na pewno :mrgreen:
Czujnik mam wstawiony nowy.djmatys pisze:zamów sobie u mnie przeróbkę tego czujnika i masz problem z głowy :Dok. czyli wg Ciebie, co mam w tym momencie zrobić??
Ja sobie chwale jak na razie :D
Nie wiem. na vagu, wskazuje mi błedy sond. W czwartek jadę do gazownika, zobaczymy jak mi to ustawi ustrojstwo.
Przewaliłem całe forum, cały dział benzynowy i żadnych podpowiedzi. Rozpier*** ten samochód nie długo, bo pierdolca już na niego dostaję!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
enduro7, jeśli to nie byłby problem to poprosiłbym też na maila ppetroniusz@interia.pl Byłbym Ci bardzo wdzięcznyenduro7 pisze:mam dla ciebie setingi bazowe-wzorce bloków mierzonych
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
a nie można te settingi w jakiś sposób umieścic na forum w plikach do ściagnięcia. Zawsze to jakis postęp
Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
Panowie. Dostąłem oczywiście te settingi, ale po dogłębnej ich analizie, nic z nich nie wynika. wsędzie krzyżyki, czyli generalnie nic.
Mam jednak kolejne wieści. Po dokładnym "osłuchaniu silnika" stwierdziłem, że z okolic przepustnicy słychać, ze gdzieś" chodzi" powietrze. JEszcze tego nie rozbierałem, ale na dniach to na pewno zrobię.
Mam jeszcze pytanie. Czy auto może chwilę pochodzić, na odłączonej przepustnicy?? Tzn chcę odłączyć wtyczkę, i zobaczyć, jak auto będzie się zachowywać
Mam jednak kolejne wieści. Po dokładnym "osłuchaniu silnika" stwierdziłem, że z okolic przepustnicy słychać, ze gdzieś" chodzi" powietrze. JEszcze tego nie rozbierałem, ale na dniach to na pewno zrobię.
Mam jeszcze pytanie. Czy auto może chwilę pochodzić, na odłączonej przepustnicy?? Tzn chcę odłączyć wtyczkę, i zobaczyć, jak auto będzie się zachowywać
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
te krzyżyki to wartości jakie odczytujesz na vagu dalej masz wartości bazowe wartości odczytane muszą zawierać się w przedziale wartości bazowych--RaDeK-- pisze:Panowie. Dostąłem oczywiście te settingi, ale po dogłębnej ich analizie, nic z nich nie wynika. wsędzie krzyżyki, czyli generalnie nic.