Chyba wsadzę i zobaczę

Kolego, czekam na cewkę łacznie z kablami. ponieważ okazało się (w sumie przypadkiem) że mam przebicia na cewce zapłonowej. iskierki pojawiają się na kazdej znich po obu stronach. Myślę że to będzie przyczyną wibracji. cały czas jestem w kontakcie z kolega również z forum, który ma mi przysłać cewkę, ale czeka na auto które przyjedzie z wysp.dzejunio pisze:Witam panowie. Coś tak temat jakby ucichł. Powiedz Radku czy poradziłeś sobie z tym wibratorem? Od pewnego czasu odczuwam w swojej V8 podobne trzęsawisko na jałowym. Przyznam, że jestem załamany faktem sprawdzenia tych wszystkich rzeczy o których pisaliście. Kieszeń to może mocno odczuć.
Pierwszy błąd zwiazany jest z trochę źle wyregulowaną instalcją LPG. A ostatni to, aku ci padł i nie miał napięćia i wywaliło błąd. A pozostałe będy to coś z grzałkami sond.paput pisze:panowie mam takie objawy: trzęsi mi autem na biegu jałowym oraz podczas przyspieszania, w wyższym zakresie obrotów tego objawu nie ma. Problem występuję TYLKO na benzynie. MIałem następujące błędy, jednak po wykasowaniu nic się nie pojawia...
17537 Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka bogata (rich mixture)
16514 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 1- obwód uszkodzony
16534 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 2 - obwód uszkodzony
18010 Sterownik ECM - niskie napięcie zasilania z akumulatora (terminal 30)
Jak odpalam i siadam do auta a silnik trzyma te 700 obr to czuje takie miarowe drgania jak bym na ciągniku siedział, z wydechu słychać że strumieĂą spalin też nierównomiernie się wydobywa. Jak ruszam to im wyżesz obroty tym te trgania się zmniejszają ale silnik przyspiesza "jak zajączek". Sprawdzałem na kanale, przewody od sond są całe. Warto dodać że jak silnik się rozgrzeje dobrze tzn po przejechaniu 10-15 km efekt trzęsienia znika. W lecie zaczęło mi się to przytrafiać ale przegoniłem na benzynie auto i przestawało "jechać pulsacyjnie i drgać". Teraz kiedy temperatura jest niższa mam ten efekt po każdym opdaleniu auta.--RaDeK-- pisze:Pierwszy błąd zwiazany jest z trochę źle wyregulowaną instalcją LPG. A ostatni to, aku ci padł i nie miał napięćia i wywaliło błąd. A pozostałe będy to coś z grzałkami sond.paput pisze:panowie mam takie objawy: trzęsi mi autem na biegu jałowym oraz podczas przyspieszania, w wyższym zakresie obrotów tego objawu nie ma. Problem występuję TYLKO na benzynie. MIałem następujące błędy, jednak po wykasowaniu nic się nie pojawia...
17537 Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka bogata (rich mixture)
16514 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 1- obwód uszkodzony
16534 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 2 - obwód uszkodzony
18010 Sterownik ECM - niskie napięcie zasilania z akumulatora (terminal 30)
opisz dokłądniej jak ci drga silnik. które elementy, na co drgania się przenoszą i w jakich warunkach.