Jestem w trakcie wymiany plecionek wydechu więc korzystając z tego iż mam zdemontowane katalizatory wziąłem się m.in. za demontaż dwóch zaworów powietrza wtórnego ponieważ pięć razy już po zakupie auta zapalił mi się błąd lewego powietrza i mówili mi że to chodzi o powietrze wtórne. Sprawdziłem węże i są ok, następnie pompę powietrza wtórnego która też pracuje prawidłowo. Chciałem więc przyjrzeć się tym zaworom, po odkręceniu zobaczyłem że jest w nich dużo syfu a powietrze bardzo ciężko przez nie przechodziło. Na całą noc zostawiłem je w kąpieli czyszczącej, dużo syfu zeszło a po tym zabiegu dmuchając ustami powietrze zaczęło iść
Mam nadzieję że coś pomoże taka ,,regeneracja'' zaworów i może właśnie te zawory czasem szwankują.
Po wyskoczeniu chwilowego błędu komputer zapalał kontrolkę ale po kilku dniach nie kasowania tego błędu kontrolka sama mi gaśnie, już to zauważyłem z tym błędem który czasem mi wyskoczy i to tylko podczas pracy silnika na postoju. Podczas jazdy błędu tego nie załapie.