Witam,
Ostatnio w moim C5 4.2 zauważyłem że po zmianie biegu na D obroty spadają i utrzymują się na poziomie 500 obr/min. Po zmianie na P wzrastają do normalnych obrotów takie jakie powinny być. Tylko niepokoi mnie ten spadek przy zmianie na Drive. Miał ktoś coś takiego? Samochód po wymianie świec.
Spadek obrotów po zmianie na D
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Up up
Dalej przepustnice do czyszczenia i troche pomoglo ale sam majster mi mówił ze pna powinna być do wymiany bo dzisiaj jak jechałem to na spokojnej jeździe troche trzesla buda, jak odpuszczalem gaz to spokojnie ale znowu przy gazowaniu czuć drzenie. I pytania numer jeden, jak to cenowo wygląda z nowa przepustnica i pytanie drugie, czy tak można jeździć czy lepiej nie ryzykować?
Dalej przepustnice do czyszczenia i troche pomoglo ale sam majster mi mówił ze pna powinna być do wymiany bo dzisiaj jak jechałem to na spokojnej jeździe troche trzesla buda, jak odpuszczalem gaz to spokojnie ale znowu przy gazowaniu czuć drzenie. I pytania numer jeden, jak to cenowo wygląda z nowa przepustnica i pytanie drugie, czy tak można jeździć czy lepiej nie ryzykować?
A czy można z tym jeżdzić przez jakiś czas? Mam pilną trase do przerobienia i wiadomo że takie rzeczy nie robi się od zaraz.. Charakteryzuje się to tym że na rozgrzanym silniku zaczyna trześć autem przy dodawaniu gazu a jak odpuszcze to jest ok. Czy to w ogóle jest przepustnica, czy nie strzelam kulą w płot żeby wydawać takie pieniądze...
Było:
Golf IV 1.9 TDI 110 KM
Audi A6 C5 4.2 quattro 00
Jest:
Mercedes CLK W209 200 Kompressor
Golf IV 1.9 TDI 110 KM
Audi A6 C5 4.2 quattro 00
Jest:
Mercedes CLK W209 200 Kompressor