[c5 2.8]Pytanko jakie osiągi macie w swoich audiczkach 2.8
- pawel1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[c5 2.8]Pytanko jakie osiągi macie w swoich audiczkach 2.8
Jak w temacie pytałem o osiągi gdyż moja audiczka po dużych przejściach z źle dobranym gazem i dość szybko ubywającym olejem spadły jej osiągi i nie jest tak żywa jak dawniej i lekki test przeprowadziłem wyniki: na 1biegu ok 70km/h 2 bieg ok 130km/h 3 bieg ok 170km/h 4 bieg ok 220km/h na 5 nie miałem już gdzie odbywa się to dość szybko wszystkie biegi do odcięcia ok.6500-6600obr.min.Kolega w jednym z for pisze że jego audi 2.8 tiptronic przy 4000obr leci 190km/h a ja mam tylko 170km/h dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdro dla wszystkich
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
No właśnie koledzy jak u Was wyglądają osiągi w kwestii przyspieszania???Bartol pisze:A może mierzył ktoś przyspieszenie do 100km/h??
Bo u mnie jest to około 12 sekund (i na benzynie i na gazie) i jestem troszkę zniesmaczony

Czy ktoś z Was miał/ma problem z zamuleniem i próbował/doprowadził do stanu "normalnego"?
Pozdrawiam
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Może przypchane katalizatory?NiKoś pisze:No właśnie koledzy jak u Was wyglądają osiągi w kwestii przyspieszania???Bartol pisze:A może mierzył ktoś przyspieszenie do 100km/h??
Bo u mnie jest to około 12 sekund (i na benzynie i na gazie) i jestem troszkę zniesmaczonyAuto ogólnie sprawuje się dobrze, ale mam wrażenie (i fakty na to wskazują) że jest trochę przymulone. I teraz nie wiem co to może być, czy to przepływka, czy przewody WN, a może to jest związane ze zmiennymi fazami rozrządu (jeżeli owe w ogóle występują w tym silniku)??? Za tydzień jestem umówiony do znajomego, który ma warsztat i będzie diagnozował autko w tym celu.
Czy ktoś z Was miał/ma problem z zamuleniem i próbował/doprowadził do stanu "normalnego"?
Pozdrawiam