Ale do rzeczy mam problem zacznijmy od początku zakupiłem audi a6 c5 2.4 V6
no i zaczęły się problemy mianowicie mega duży wyciek oleju niewiadomego pochodzenia. Dodam czysty olej nieprzepalony niezabrudzony.
Zaobserwowałem że to spod pokryw zaworów więc oddałem do znajomego mechanika. (nie pan "Wiesiek" ze stodoły) znajomy robi w warsztacie a tfu! "bmw" a po pracy u siebie dorabia

Uszczelki zakupione więc dziś już to składa dodam że wyciek był mega pół litra oleju wyleciało w zaledwie 100 km.
Sprawdzał Ezektor i odmę są drożne. Alternator mokry od oleju ale załatwiłem specjalny płyn do mycia takich urządzeń (dobrze mieć znajomych w rożnych branżach)

Ale idźmy do sedna przez ten wyciek oleju spuchły te dwa przewody od chłodzenia przy podstawie filtra oleju lub jak ktoś inny to nazywa wymienniku ciepła ponieważ całe były zalane gorącym olejem więc niebawem będzie awaria bo pękną. Za wczasu trzeba naprawić i tutaj moje pytanie czy te przewody są dostępne tylko w Aso ?. Za krótszy chcą 215,80zł a dłuższy 242zł jakaś masakra za dwa kawałki gumy. Czy da się to jakoś obejść np firmy które dorabiają przewody? czy może miał by ktoś z waszego zacnego grona używki w dobrym stanie

pozdrawiam i jeszcze raz Przepraszam że nie przywitałem się jeszcze