[ ARE 2.7 250 KM] prosze o nazwanie elementu i opis działani
- zbig_wwl
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Tu komuś zamarzła -aml-24-165-km-a6-c5-24-lpg-odpalil-zga ... w=previous , ja też dwa lata temu w zimę miałem taki przypadek, że wywaliło mi olej. Od razu wyczyściłem odmę - sporo było takiego białego szlamu zmniejszającego przekrój węży odmy.
Pozdrawiam
zbig_wwl
3.0TFSI by GREGOR10 ~450ps
ps. nie pomagam na PW
zbig_wwl
ps. nie pomagam na PW
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Zawsze można takie ustrojstwo odłączać na czas zimy, a z powrotem dodatnich temperatur podłączać spowrotem... Myślę tęż, że przed zimą najlepiej przeczyścić odmę i problem nie powinien się pojawić, bo odma nie zdąży się zasyfić na tyle, żeby ją mróz złapał...
robertukf, czytając takie artykuły można rzeczywiście się wystraszyć na zapas, ale tak samo jest w przypadku awarii turbin i reszty osprzętu, októrych pewnie czytałeś przed zakupem samochodu i zastanawiałeś się jak to będzie
robertukf, czytając takie artykuły można rzeczywiście się wystraszyć na zapas, ale tak samo jest w przypadku awarii turbin i reszty osprzętu, októrych pewnie czytałeś przed zakupem samochodu i zastanawiałeś się jak to będzie

- zbig_wwl
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
W ARE odma ładnie się wypina, praktycznie wszystko jest na szybkozłączki. Odma to te rurki, co masz z tyłu silnika - dojdziesz po rurce od tego diwajsa, o który pytałeś w temacie. ÂŻeby ją zdjąć, to najpierw oczywiście trzeba zdjąć tego "Y", ale to pięć minut roboty
, a potem sprawne paluchy i odma na wierzchu. Nie pamiętam dokładnie, ale rurki od pompy SAI też chyba trzeba zdjąć. Tę operację lepiej zrobić dopóki jest ciepło, albo potem w ciepłym garażu, bo wtedy rurki są w miarę elastyczne i nie pękają.
Przejrzyj sobie www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_198.PDF - strona 30, silniki to AGB i AJK, więc nie ma SAI, ale poza tym praktycznie jak w ARE.

Przejrzyj sobie www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_198.PDF - strona 30, silniki to AGB i AJK, więc nie ma SAI, ale poza tym praktycznie jak w ARE.
Pozdrawiam
zbig_wwl
ps. nie pomagam na PW
zbig_wwl
ps. nie pomagam na PW