Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ARJ 2.4 165 KM] Problem po wymianie czujnika temperatury

Silniki benzynowe
Awatar użytkownika
arcusik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arcusik » 05 mar 2013, 22:00

Witaj,

nie było czasu, by pochylić się nad problemem. Spróbuję w sobotę/niedzielę nad tym przysiąść.
Dzięki za odpowiedÂź - daruję sobie rozrusznik i pompkę paliwa. Wymontuję przepustnicę, wyczyszczę eżektor i węże od podciśnienia powymieniam. Muszę jeszcze doszukać jak to jest z odmą w benzyniakach (czy coś się wymienia/czyści) i na świece popatrzeć.
Trochę mi się tego uzbierało i aż żal d*** ściska jak widzę ładną pogodę (brak garażu) a nie mam czasu, żeby do Cukiereczka zajrzeć <zalamka>.

raftor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: raftor » 07 mar 2013, 01:29

rozrusznik odpada kreci ładnie , na moje to cos z układem zapłonowym lub paliwowym , nie wydaje mi sie aby to była wina przepustnicy ale łatwo to sprawdzic

zdejij plastikowy dolot i zobacz czy ona sie otwiera , przecierz ona moze jedynie odciac dolot powietrza do kolektora , czyli jesli przy odpalaniu w ogole sie nie otwiera to jej wina , jesli nie to przyczyny szukaj w pompie paliwa lub układzie zaplonowym nie widze innej opcji , samo podcisnienie ezektory i inne pierdoły sa mniej wazne maja wpływ na prace silnika ale nie spowoduja jego unieruchomienie

Ja bym zrobił tak :
-zdjoł plastikowy dolot , ktos by próbował odpalic auto za pomoca lusterka mozna zobaczyc czy przepustnica sie otwiera jesli jest git to dalej
-sprawdzic ciśnienie paliwa czy dochodzi do listwy
-sprawdzic czy jest prąd na cewce
-sprawdzic swiece i WN ale nie wydaje mi sie ze to wina WN albo swiec bo on nawet nie piardnoł na żadnym garze,

jest głuchy dÂźwiek rozrusznika i dla mnie to ewidentnie układ paliwowy w ostatecznosci cewka padła lub cos nie tak z przepustnica jest ale w Twoim modelu jest mechaniczna na lince wiec nie wiem co tam ma sie zepsuc , sprawdÂź tez bezpiecznik od pompy paliwa i innych układów

usterka musi byc banalna

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja