Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to dodaje zdjęcie
[APR 2.8 193 KM] Potrzebuję pomocy odnośnie poduszek silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
[APR 2.8 193 KM] Potrzebuję pomocy odnośnie poduszek silnika
Witam, jak w temacie, potrzebuję dokładnie informacje ile występuje poduszek silnika w naszych samochodach oraz poduszek od skrzyni biegów. Silnik niemiłosiernie wyrywa się do tyłu, także w planach jest wymiana wszystkich, nie wiem natomiast ile kupić i jakie będą najlepsze. Dodatkowo chciałbym zapytać jaki powinien być pierścień uszczelniający chlodiczke oleju, znalazłem zwykły płaski okrągły, a występuje też do 2.8 okrągły z takimi jakby gumowymi trzpieniami.
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Paliwo: Benzyna
1 szt w pasie odbój, 2 szt pod silnikiem, 2 szt pod skrzynią biegów. Niestety wymiana poduszek pod silnikiem to droga zabawa 470zł za szt orginał ale one tłumią najlepiej drgania w porówaniu do zamienników. W tańszej opcji to Lemforder, Febi, Corteco. Pod skrzynią jeżeli masz manual to idą 2 szt takie same a jak automat do każda inna.
Co do uszczelki to były 3 wersje chłodnic oleju i do każdej jest inna uszczelka. Może ktoś po VIN Ci sprawdzi co tam powinno być.
Co do uszczelki to były 3 wersje chłodnic oleju i do każdej jest inna uszczelka. Może ktoś po VIN Ci sprawdzi co tam powinno być.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Dzisiaj patrząc na to jak silnik się wyrywa to wygląda jakby tych poduszek już ten wgl nie było, więc nawet wolę już ten zamiennik wsadzić
Dziękuję za informację. A czy przy wymianie występują jakieś specjalne trudności które dyskfalifikują samodzielną wymianę w domu, czy raczej śruby powinny puścić i jest w miarę sensowne dojście?
[ Dodano: 2019-06-10, 05:56 ]
Dokładnie mam jeszcze pytanie, czy po wymianie muszę robić geometrie pojazdu? Ponieważ jestem świeżo po wymianie wahaczy (udało się w końcu) i czeka mnie zbieżność. Więc jeśli miałbym ją robić też po poduszkach silnika to wolałbym się wstrzymać z jechaniem na nią

[ Dodano: 2019-06-10, 05:56 ]
Dokładnie mam jeszcze pytanie, czy po wymianie muszę robić geometrie pojazdu? Ponieważ jestem świeżo po wymianie wahaczy (udało się w końcu) i czeka mnie zbieżność. Więc jeśli miałbym ją robić też po poduszkach silnika to wolałbym się wstrzymać z jechaniem na nią

- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
Jeźeli to 2.4 które masz w opisie powinieneś dać radę bez problemu. Tylko w 2.7 są problemy przez rury od turbo.
Geometrię lepiej zrobić po wymianie poduszek bo będziesz musiał odkręcić łapy od nich a dwie śruby ( po jednej na stronę ) trzymają też tuleje sanek. Tylko nie wiem czy da radę wymienić przedni odbój bez ruszenia pasa przedniego.
Geometrię lepiej zrobić po wymianie poduszek bo będziesz musiał odkręcić łapy od nich a dwie śruby ( po jednej na stronę ) trzymają też tuleje sanek. Tylko nie wiem czy da radę wymienić przedni odbój bez ruszenia pasa przedniego.
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
Ile cie kosztowały poduszki? i gdzie kupowałeś i jakiej firmy?MixTape pisze:Poduszki i odbój zakupione
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.