prosze napsizcie co najpierw sprawdzic
sikor, jak Ty to słyszysz i nie wiesz co halasuje, to jak my mamy Ci to zgadnąć ?sikor pisze: jak otworzylem maske to pisk dobiega z okolicy tych wszszystkich kól napedzanych paskami ale nie wiem ktory doklanie bo dzis strasznie ciemno juz a glowy miedzy kola a chlodnice wsadzic nie moge ,
RomanS pisze:sikor, jak Ty to słyszysz i nie wiesz co halasuje, to jak my mamy Ci to zgadnąć ?sikor pisze: jak otworzylem maske to pisk dobiega z okolicy tych wszszystkich kól napedzanych paskami ale nie wiem ktory doklanie bo dzis strasznie ciemno juz a glowy miedzy kola a chlodnice wsadzic nie moge ,
Ze szklanej kuli, czy jak :?: :mrgreen:
Niewatpliwie to żródłem jest którys z elementów obracających sie : pasek, rolka, napinacz . Podpowiedzi od nas możesz dostać tyle ile jest tych elementów. Która wybierzesz ? Rzut monetą, czy co :?:
sikor, no i co chciałeś napisac ?sikor pisze:myslaem ze moze mial ktos podobny problem , moze tez wie ktos w jakiej kolejnosci zaczac sprawdzac , nie wiem tez czy moge jezdzic czy nie jesli np jakies lozysko pada ,
ale kolego jak bym mial szklana kule to bym sobie sam wywrozyl , gdybym wiedzial co piszczy to bym nie pytal czy ktos wiec cos o tym , wiec twoj post ............................
Jak wiesz co piszczy u kolegi sikor, to moze bys mu to napisał, co :?: :mrgreen:stasiuszef pisze:RomanS, co Ty bredzisz kolego?Gość się chce dowiedzieć co mu piszczy, a Ty tutaj wypisujesz jakiś OT totalny o lekarzach itp.
czyli każesz mu sprawdzać po kolei różne elementy :-Pstasiuszef pisze:weź nalej do kieliszka wody i jak silnik będzie chodził to polej pasek wodą i zobacz czy przestanie.Jeśli tak tzn na 100% że pasek do wymiany( 10 min robota), a jeśli nie to musisz sprawdzić sprzęgiełko jednokierunkowe w rolce alternatora, albo koło pasowe w sprężarce klimy.
tak problem znikl , znaczy jest pewne ze to pasek nie daje rady , albo nie daje rady napedzic rolkiAndi 2.5 tdi pisze:sikor, sprawdz czy polewajac troche wody na rolke napinajaca ten pasek problem zanika ? i daj znac.
z ta woda zrobilem tak jak kolega wczesniej i ty poradziliscie , piszesz ze pasek 10 minut , napsiz jak to zrobic , bo ja tam miesca nie widze zeby cokolwiek zrobic a nie chce czegos schanic , nie ejstem nobem w tych sprawach ale v6 nie mialem wczensije , jak juz uporam sie z paskiem , to napsize i mam andziejje ze ktos dobroduszny poinstuuje mnie z tym sprzegielkiem i sprezarkastasiuszef pisze:RomanS, co Ty bredzisz kolego?Gość się chce dowiedzieć co mu piszczy, a Ty tutaj wypisujesz jakiś OT totalny o lekarzach itp.
Odnośnie pytanie.Tak jak napisał Andi 2.5 tdi, weź nalej do kieliszka wody i jak silnik będzie chodził to polej pasek wodą i zobacz czy przestanie.Jeśli tak tzn na 100% że pasek do wymiany( 10 min robota), a jeśli nie to musisz sprawdzić sprzęgiełko jednokierunkowe w rolce alternatora, albo koło pasowe w sprężarce klimy.Przerabiałem to parę dni temu, u mnie pasek mimo że niedawno wymieniany okazał się badziewny i piszczał.Daj znać.Pozdro
Andi 2.5 tdi, a pokaż mi gdzie napisałem, że nie chcę pomóc :?: :roll:Andi 2.5 tdi pisze:RomanS,
jak nie chesz pomagac to nie pisz wogole , nikt cie nie zmusza,
A może parafrazując: Oceniać innych wprawdzie każdy może, ale nie każdy powinien?Andi 2.5 tdi pisze:pisac wprawdzie kazdy moze , ale nie kazdy powinien.