[a6 c5 1.8T] Ogromne spalanie
te spalanie co czytam w postach to sa kosmiczne. ja mam 180KM w swoim i mi spala około 12L po mieście. ale nie duszę jej nie wiadomo jak bo paliwo drogie.
w trasie raz zszedłem a właściwie moja żona do 6.8L. ale na drodze było pusto i max 120 jechała i to rzadko. przy ostrzejszej jeździe ostatnio też w trasie 9.5 - 10L. ale było szybko.
w trasie raz zszedłem a właściwie moja żona do 6.8L. ale na drodze było pusto i max 120 jechała i to rzadko. przy ostrzejszej jeździe ostatnio też w trasie 9.5 - 10L. ale było szybko.
Robert Ferrari czeka
Kolegi S4 quattro, manual, 1.8T 190PS w serii przy 90km/h komp pokazuje ok. 6,6l.Lukash pisze:te spalanie co czytam w postach to sa kosmiczne. ja mam 180KM w swoim i mi spala około 12L po mieście. ale nie duszę jej nie wiadomo jak bo paliwo drogie.
Moj passat FWD 1.8T 150 w serii i tiptronic przy 90km/h pokazuje 7.6l. Obroty 1800.
Kolegi S4 mimo skrzyni 6 biegowej, ma troche wyzsze obroty przy tej samej predkosci. Czyzby mocniejszy silnik wplywal na mniejsze spalanie? W szczecinie pali mu ok 12l (mi ok 14l), a jezdzi ciut szybciej niz wiekszosc uzytkownikow drogi.
----------------
Wyniki wyzej to zuzycie Pb.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 16:51 przez jericho24, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
hmm dzisiaj np. w mieście przekroczyło 100 km i pojechałem pod dystrybutor i znów pod korek - jazda taka normalna miasto 80% trasa 20%- wyszło 9,60 l na 100 km wiec rzeczywiscie albo gnieciesz albo coś jest spaprane. 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
Regulamin Punkt 27
Passat w automacie ma norme 13,6-13,8l Pb w miescie. Aczkolwiek byly mechanik ASO Audi/WV twierdzi ze i tak za duza ta norma, bo w praktyce powinno byc 12-13l.R.K.O. pisze:hmm dzisiaj np. w mieście przekroczyło 100 km i pojechałem pod dystrybutor i znów pod korek - jazda taka normalna miasto 80% trasa 20%- wyszło 9,60 l na 100 km wiec rzeczywiscie albo gnieciesz albo coś jest spaprane.
Dodac do fabrycznej normy krotkie odcinki w zimie do 4km to chyba nie tak zle jak na 17l gazu plus na razie nie wiadomo ile Pb na rozpalke.
Szczerze mowiac liczylem na 15L lpg w miescie i ok 10l w trasie.
-
- Forum Audi A6 / A7
ale jak gniote to spalił 23 litry na 100 kiedyś :D no ale jest po modach takze co sie dziwić 
cały czas sie ucze tego auta.

cały czas sie ucze tego auta.
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
Regulamin Punkt 27
Regulamin Punkt 27
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
To jakie macie graty w instalkach LPG? 
Te wartosci podajecie z kompa czy z kalkulatora?
Przy Vmax 210 z gazem w podlodze i zaciagnietym tempomatem komp pokazuje mi spalanie chwilowe ponad 30l
Przy normalnym ruszaniu, szczegolnie na zimnym silniku wartosc 70L tez norma.

Te wartosci podajecie z kompa czy z kalkulatora?
Przy Vmax 210 z gazem w podlodze i zaciagnietym tempomatem komp pokazuje mi spalanie chwilowe ponad 30l

Przy normalnym ruszaniu, szczegolnie na zimnym silniku wartosc 70L tez norma.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 07:08 przez jericho24, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja pali mi na trasie spokojnie deptając do 120-130km/h ok 10l, na autostradzie 140km/h zapięte i pali już ok 12l, miasto ok 13l , ale jak depnąłem na autobanie do 190 km/h to 15-16l
Generalnie da się przeżyć, ale nie polecam kiepskich stacji lpg- widać dużo większe spalanie;/
Pozdrawiam
Generalnie da się przeżyć, ale nie polecam kiepskich stacji lpg- widać dużo większe spalanie;/
Pozdrawiam
Musisz być cały czas w ruchu. Przecież jeszcze żaden pies nie obsikał jadącego samochodu. 
-------------------------------------
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach.
Podsterowność - w kierowcy

-------------------------------------
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach.
Podsterowność - w kierowcy
Taki news:
1.8T zrobione na 193PS i 270Nm.
Po programie auto pali Pb 10l w miescie (delikatna jazda) i 8l na trasie.
W dodatku AUTOMAT.
Czyli mniej niz podaje producent dla manuala
"Auto ma tip'a, ktory podnosi moc o okolo 12 KM p
rzy tych modach czyli
brak kata downpipe 2.75" itp.", "doładowanie jest na 1.1 bar zamiast 0.4".
Program kosztowal 2100zl, ale wykresu z hamowni sie nie doprosilem, bo robione u znajomego.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2123740964
1.8T zrobione na 193PS i 270Nm.
Po programie auto pali Pb 10l w miescie (delikatna jazda) i 8l na trasie.
W dodatku AUTOMAT.
Czyli mniej niz podaje producent dla manuala

"Auto ma tip'a, ktory podnosi moc o okolo 12 KM p

brak kata downpipe 2.75" itp.", "doładowanie jest na 1.1 bar zamiast 0.4".
Program kosztowal 2100zl, ale wykresu z hamowni sie nie doprosilem, bo robione u znajomego.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2123740964