[All V6] nie mozna dodac rano gazu po zapaleniu bo gasnie
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
ale powiedz mi czy on Ci tyka bo mi kiedys w a4 b5 zasysało bak odpiolem ten zaworek przy filtrze powietrza przeczyscilem zaczal cykac i juz bylo ok z autem jak jest w 6 bo mi ciagle zle pali no po wlaniu 98 ciut lepiejkrisker pisze:U mnie nadal odpala pięknie i za każdym razem tak samo. Zużycie paliwa drastycznie spadło.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Skrzynia: Manual
LuQas pisze:ale powiedz mi czy on Ci tyka bo mi kiedys w a4 b5 zasysało bak odpiolem ten zaworek przy filtrze powietrza przeczyscilem zaczal cykac i juz bylo ok z autem jak jest w 6 bo mi ciagle zle pali no po wlaniu 98 ciut lepiej
krisker pisze:W AAH C4 mi tykał. Tutaj nie tyka, tylko włącza się albo wyłącza na dłużej.
hmm nie wiem dokładnie o czym mowa :lol: ale jeżeli o tym czymś co jest na górze obudowy filtra powietrza z rurką, to u mnie CYKA i to dość ostro cały czas :lol:LuQas pisze:A moze powinien własnie tykacskad wiesz ze jest ciagle otwarty czasowo ?
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dlatego tak mi sie wydawalo ze on musi cykac i to tak ze go słychac bo w a4 mi sie zawiesil i bylo słychac w baku Sssssssssssss natomiast zrobilem go takim zmywaczem i czyms czyms ala wd 40 i jeszcze raz zmywaczem w sprayu i zaczal cykac Wiec krisker nie wydaje mi sie bys dobrze zrobil wylaczajac ten zaworek 

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Silnik: 2.4 165KM
- Skrzynia: Manual
mi też się tak wydajeLuQas pisze:Dlatego tak mi sie wydawalo ze on musi cykac
bo ja jakieś strasznego problemu z odpalaniem nie mam, jedynie teraz Zimą z rana kaszlnie, ale w takim mrozie też bym kaszlał :-D w innej porze pali od bata
jeszcze muszę się zabrać za tą przepustnicę, ale jakoś słabo mi to idzie :-D
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 174KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Koledzy nie wiem czy też nie wiąże się to bezpośrednio z przepływomierzem. Przeczytajcie ostatni akapit . Dotyczy on naszego przepływomierza i mówi o zaworze odpowietrzania . Może i psuje się zawór a może to przepływomierz go wyłącza. zobaczcie opis :
http://www.auto-online.pl/serwis/poradn ... zeplyw.htm
http://www.auto-online.pl/serwis/poradn ... zeplyw.htm
Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
a ja calkowicie wyjalem ten pochlaniacz par i połączylem sobie miedzianą rurką ten przewod co idzie z baku od odpowietrzenia do przewodu tego co wychodzi z przepustnicy co zasysa powietrze teraz slychac ze sie odpowietrza bo strasznie syczy przy wlewie paliwa i jak sie odkreci korek od paliwa spadaja obroty na nizsze a gdy zakrece go obroty wzrastaja i ladnie pracuje ... jedynie na lepsze sie zmienilo to ze wchodzi rano odrazu lepiej na obroty(nie strzela przy dodawaniu gazu na benzynie nie dlawi sie) ale nadal ciezko pali...
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Pytanie bylem w sobote w kato w scc i jak to wiadomo ciezko z parkowaniem wiec stanalem na krawezniku jedna strona auto ustawilo mi sie pod katem po 2h auto nie chcialo załapac paliwa a duzo w baku to tez nie mialem bo rezerwa swiecila wiec na biegu rozrusznikiem go pokrecilem i co dziwne moze z 3 sec tak trzymalem na biegu i od razu zlapal tj by na po pych dlaczego na sucho nie chcial złapac ?
-
- Forum Audi A6 / A7