[1.8T AWT 150KM] Napinacz czy olej
[1.8T AWT 150KM] Napinacz czy olej
Mam pytanko po przejechaniu około 800km rano słyszę grzechot napinacza przez chwilę który był wymieniany 6miesiecy temu na febiego jest to możliwe że już nie trzyma ciśnienia czy wina leży po stronie oleju aktualnie jest zalany TOP TEC 4100 5W40, po takiej podróży w większości silnik pracował około 4tys obrotów.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Kujaw, łącznie zmieniany 2 razy.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Piotrku... moim zdaniem to nie jest problem z olejem. Może być kolejny 'Made in China'. Febi, firma jest coraz gorsza. 3mc temu po zmianie poduszki Febi, skrzyni miałem Ikarusa a nie Audi A6 C5 1.8T. Natychmiast zmieniłem na używaną, oryginalną. Co prawda inna "beczka", ale tak to jest.
Ok... po zmianie udanego napinacza słyszysz grzechotanie łańcucha. Musi się sam ustawiać albo ślizg napinacza jest nierówny, niby stary. Zmiana oleju nic Ci nie zmieni.
![Obrazek]()
Ok... po zmianie udanego napinacza słyszysz grzechotanie łańcucha. Musi się sam ustawiać albo ślizg napinacza jest nierówny, niby stary. Zmiana oleju nic Ci nie zmieni.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Właśnie... Kujaw jaki przebieg ma twoje C5. ?Ziomek pisze:może być też smok lub pompa.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.