[INNY] K03 i doladowanie rzedu 1.5 bar....
[INNY] K03 i doladowanie rzedu 1.5 bar....
Witam.
Kolejny problem z audi
Turbo pompuje mi 1.5 bar w peaku a utrzymuje 1.3-1.4 bar od 2800 obr do 5000obr powyzej zaczyna cisnienie wariowac spada 0.5 podnosi sie do 0.7 ogolem czuc spadek mocy. Na zwyklym kompie brak bledow (nie mam vaga)
Audi jest po chipie. Gadalem z tunerem i w sofcie ustawione doladowanie max 1 bar.
Gdzie szukac przyczyny ?
Klapka wg ? N75 ? Jak to posprawdzac ?
Kolejny problem z audi
Turbo pompuje mi 1.5 bar w peaku a utrzymuje 1.3-1.4 bar od 2800 obr do 5000obr powyzej zaczyna cisnienie wariowac spada 0.5 podnosi sie do 0.7 ogolem czuc spadek mocy. Na zwyklym kompie brak bledow (nie mam vaga)
Audi jest po chipie. Gadalem z tunerem i w sofcie ustawione doladowanie max 1 bar.
Gdzie szukac przyczyny ?
Klapka wg ? N75 ? Jak to posprawdzac ?
Od kupna tzn juz rok czasu po podlaczebiu zegara duchal 1 bar w peaku stwierdzilem ze zegar oszukuje i sie tym nie przejmowalem pozniej zrobilem softa i dochodzi do1.5 bar dopiero teraz podlaczylem sobir Elm 327 z telefonem i programem torque i faktycznie tam tez pokazuje 1.5...
Dzis odpialem wtyczkd od n75 i turbo dmuchalo 0.2 bara max.
Wyciagalem n75 puszcza powietrze jak powinno. Po podlaczeniu aku na krotko tez sie otwiera jsk trzeba
Dmuchalem w te rurki co ida do n75. Ta co idzie do kolektora ssacego szczelna ale jak dmucham w ta co idzie do WG to powietrze slysze w rurze od filtra . Tak powinno byc ?
Dzis odpialem wtyczkd od n75 i turbo dmuchalo 0.2 bara max.
Wyciagalem n75 puszcza powietrze jak powinno. Po podlaczeniu aku na krotko tez sie otwiera jsk trzeba

Dmuchalem w te rurki co ida do n75. Ta co idzie do kolektora ssacego szczelna ale jak dmucham w ta co idzie do WG to powietrze slysze w rurze od filtra . Tak powinno byc ?
Podlaczone bylo ori bo wczoraj zerwalem z niego opaski jednorazowe ale cykne fotke jak to zamontowane.Łukasz13 pisze:Lepiej zrób zdjęcie jak to masz to podłączone... a ten tuner to jak robił ten program? nie wiedział że cos jest nie tak? czy tylko wgrał jakąs gotową mape pewnie.

Wyciagalem zaworek ogladalem z kazdej strony, dmuchalem podlaczalem na krotko i działa jak należy pyka otwiera sie zamyla itpDud3k, trójnik zdejmij i obejrzyj. Ja już trzecią sztukę założyłem w przeciągu 1.5 roku.
[ Dodano: 2016-05-28, 07:05 ]
Trafilo sie dzis ze do pracy audi polecielismy (awaria roboczego samochodu )
4 osoby na pokladzie i odrazu test na drodze.
- 2 bieg max doladowanie 1.3 bar w peaku przy 3 tys obr wraz ze wzrostem obrotow doladowanie spadalo rownomietnie przy 5 tys obr bylo juz 1.1 bara powyzej tych obrotow zaczela sie wariacja 0.7 - 0.5 bar wskaznik skakal jak glupi czuc bylo braki mocy
3 bieg podobnie lekko wyzsze doladowanie
4 bieg 1.5 w peaku z tym ze trzymal 1.4 bar do 5 tys powyzej cyrk z doladowaniem

Pociagnalem go do 190 km/h i to max na 5 biegu. Zaczalo skakac doladowanie podszarpywac lekko i tak to sie sprawa przedstawia

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Zrób logi 115 i 118 vagiem żeby zobaczyć co komputer mówi o doładowaniu bo może zegar pokazuje coś nie tak. 1.1b@5000 to turbo jeszcze zdrowe, szkoda będzie wirnika po dolocie szukać. Podmień n75 bo to on odpowiada za otwarcie WG, skoro rozpięty zaworek puszcza powietrze i ciśnienie leci to gruszka na turbinie jest sprawna. Zostaje jeszcze awaria kompa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Zrób logi dynamiczne, bo z tego co pisesz oprcz tego że przeładowuje, to powyżej pewnych obr. brakuje paliwa (norma na seryjnych wtryskach i takim doładowaniu) dlatego masz takie falowanie mocy i skoki doładowania, sterownik broni się przed jazdą na ubogiej mieszance.
A4 1.8T AWT ~~250 KM
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
Postaram sie zrobić logi tylko musze kabel zamówić bo u nas w mieścinie raczej nikt vaga nie ma i takich rzeczy nie ogarnia....Ziomek pisze:Zrób logi 115 i 118 vagiem żeby zobaczyć co komputer mówi o doładowaniu bo może zegar pokazuje coś nie tak. 1.1b@5000 to turbo jeszcze zdrowe, szkoda będzie wirnika po dolocie szukać. Podmień n75 bo to on odpowiada za otwarcie WG, skoro rozpięty zaworek puszcza powietrze i ciśnienie leci to gruszka na turbinie jest sprawna. Zostaje jeszcze awaria kompa.
Mam ziomka z 1.8t BFB podmienie od niego n75 po week i zobacze czy coś zmieni..
Z tym że wcześniej wtryski nie pętliły... Fakt na LPG objawy są jakby delikatniejsze...Łukasz13 pisze:Zrób logi dynamiczne, bo z tego co pisesz oprcz tego że przeładowuje, to powyżej pewnych obr. brakuje paliwa (norma na seryjnych wtryskach i takim doładowaniu) dlatego masz takie falowanie mocy i skoki doładowania, sterownik broni się przed jazdą na ubogiej mieszance.
Druga istotna sprawa że przecież AWT ma seryjnie 4 barowy regulator i to powinno ciągać no i ciągało dobrze wcześniej do czasu jak lpg mi sie rozlegurował i zaczeły wtryski od LPG pętlić i się chyba skurczesyn nauczył pętlić na pb :P
Mam jeszcze wtryski od 1.8t AUQ czekające na montaż z tym że muszę lecieć do tunera żeby odrazu mi korekty czasów zrobił co by zaraz sobie większej biedy nie narobił ...
[ Dodano: 2016-05-28, 09:00 ]
A i jeszcze jedno dziś zauważyłem że jeden wtrysk od PB sie poci ( pierwszy od chłodnicy ) widać na około niego tak jakby sadze
Spoko luzikDud3k,sorry zmyliło mnie k03.

Btw
Wlozylem wieksze wtyski na testa. Strzal w 10 przestaly petlic wtryski i teraz na wysokich obr jest git ale pozostaje jeszcze kwestia za duzego doladowania

[ Dodano: 2016-06-03, 23:14 ]
Zrobiłem logi kanałów 115 118 niestety zrobiłem je razem...
Ale coś widać jak dobrze dumam do na początku przeładowuje pózniej jest ok ?
Mogł by ktoś to dobrze zinterpretować

Dziękii
Log w exelu
[ Dodano: 2016-06-03, 23:49 ]
A i jeszcze sprawdzalem bledy
Wyskoczyly 4:
P1103 Pierwsza sonda ?
P0140 n75 ? Moglo zosrac po odpinanu zaworka
P1548 n75 ?
P1114 druga sonda ?(brak kata jest emulator )
Po wykasoeaniu powtarza sie p1103
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.