Być może pytałem już o to, ale nie uzyskałem odpowiedzi. A dość już mam jazdy moim autem ze względu na niemiłosierne dudnienie, buczenie wydechu. Jazda powyżej 100kmh jest mordęgą, cholernie głośno jest w kabinie - gorzej niż w Golfie 4 1.9tdi. Mechanik mówi, że to któryś z tłumików - środkowy lub końcowy - wypala się od środka i zamiast tłumić wpada w rezonans, dlatego wszystko mi buczy.
Problemem jednak jest to, co mam tam wstawić? Do aso po oryginał nie pojadę, bo pewnie zapłacę kosmiczne pieniądze. Mechanik mówi (i potwierdzili to goście z zakładu specjalizującego się w tłumikach), że zamiennik będzie głośniejszy, niż to, co mam - jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale jeśli 2 Âźródła mi to samo mówią, to może coś w tym jest. Trzecia opcja to kupno używki, ale chyba nie sprawdzę co jest warta, póki nie wspawam tego u siebie. Tak więc loteria.
Doradzi ktoś, jakie puszki mam wstawić na środek i koniec? Może ma ktoś dostęp do dobrego zamiennika lub używki?
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. I mam nadzieję, że dobry dział wybrałem - nie ma nic związanego z wydechami, a z tunningiem nie ma to nic wspólnego, bo interesują mnie jak najcichsze tłumiki