Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] dziwne szumy(gwizdy)

Silniki benzynowe
RADZIO_x
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RADZIO_x » 08 kwie 2011, 17:03

na jalowym nie slysze. pojawilo sie to oostatnio jak jechalem zaladowanym samochodem w 5 osob i jechalem na 5 biegu okolo 100km/h tak do 120, slychac szczegolnie jak wcisne mocniej pedal gazu wtedy. postaram sie pojechac na autostrade dzis i zobaczyc to dokladniej. nagram moze tez filmiki aparatem , moze bedzie slychac wszystko

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 08 kwie 2011, 17:16

Nie jestem pewien wydaje mi się że dzwoni łańcuszek łączący wałki rozrządu albo łańcuszek albo napinacz łańcuszka.Kiedyś tak miałem tylko że w bmw w pewnym zakresie obrotów dzwonił przy dużym obciążeniu też rechotał okazało się że to vanos odpowiedzialny za zmienne fazy rorządu powymieniałem ślizgi napinacz i dalej lipa.Z tego co wiem nasze silniki też mają zmienną faze rorządu dlatego takie przypuszczenie.W końcu znalazłem szpeca od tych spraw załozyciela klubu bmw zajrzał w silnik i się okazało że poprzedni właściciel lał słaby olej i zamuliło kanały olejowe zalał mi pełen syntetyk i diabelstwo ustało dlatego zawsze leje pełen syntetyk to silników czy mają niby mały porzebieg czy duży.Daj znać co stwierdzisz ;)

RADZIO_x
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RADZIO_x » 12 kwie 2011, 17:02

mechanik ogladal dzis chwile i mowi ze najprawdopodobniej problem z katalizatorem.. w czwartek zabiera autko do siebie i bedzie tam dłubał

[ Dodano: 2011-04-15, 16:38 ]
a wiecie czy moze silnik ARJ ma sondy za czy przed Katalizatorami?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja