Zapodaje logi na dole - nie wiem czy w moim aucie nie mam chipa (?).
Znajduje rozne logi w internecie i w niektorych widze ze jest to samo, a w niektorych ze czas wtrysku dochodzi np do max 16 ms..
Logi robione przy max gazie
http://log.malonetuning.com/chart/23343 ... AAAA%3D%3D
Mam problemy z zapętlaniem wtrysków.. Na logach z obd2 pokazuje czasy wtrysków 21.68, gdzie na instalacji gazowej podczas jazdy na pb dochodzą one do 28ms - nie rozumiem tego, czemu tu i tu pokazuje cos innego.
Gdzieś wyczytałem, że przepływka w serii utrzymuje 120g/s / 5000 obr.. Ja mam troche więcej..
Może ta przepływka zawyża? Czy duty cycle powinno się trzymać tak u góry?
Dodam, że turbina po regeneracji, nowe świece, cewki podmieniane (bo lubi przerywać po przekroczeniu, 4 tys oraz od 2-3 tys obrotow - nie jest to mocno odczuwalne, ale jednak), TIP nowy, pozostale rzeczy dolotu sprawdzone, n75 wymieniony (wczesniej bylo wskazanie oscylacyjne na logach), dv sprawny, podcisnienia okej, przepustnica wyczyszczona.
Moje prośby:
- Cisnienie paliwa chyba nie ma wplywu przy przyspieszaniu na czasy wtrysków, bo wtedy silnik pracuje w open loop i nie bierze pod uwage wskazan sondy lambda - czy sie myle?
- Ocena logów czy moje autko ma chipa, albo czy warto wymienić przepływkę.. - aż nie chce mi sie wierzyć, bo autko w polsce na pewno nie miało tego robionego (kupione od znajomego, ktory w 2014 sprowadzil to z niemiec)
- jesli ma chipa - to pozostaje mi go wywalić, bo więcej z tego problemow niz pozytku - ale jak? Wrzucić oryginalny wsad, tylko czy dam rade to zrobić kablem VAG KKL, albo lepiej zawieżć kompa do człowieka, który sie tym zajmuje?
Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania, bo denerwują mnie już problemy z ustawieniem instalacji gazowej która już od samego początku jak została założona w tym aucie to nie chodzi prawidłowo, tylko szkoda że juz nie mam gwarancji na nią.. (według opinii innych gazowników - albo doprowadzić do stanu oryginalnego benzyne (ten prawdopodobny chip), albo wymienić sterownik gazowy, ale wybieram zdecydowanie to pierwsze, bo mam gofasta, i nie podpasuje do tej instalacji zadnego innego stera

Serdecznie pozdrawiam!