hmmm no faktycznie, może jednak pomoże, pozostaje mi czekać do jutra na wyniki wymiany, oby piątek 13go okazał się szczęśliwy:)
[ Dodano: 2016-05-13, 11:53 ]
Okazało się, że rzeczywiście stara wiskoza lata lużno jak chce. Nowa to co innego. Niebawem sprawdzony zostanie co2 w zbiorniczku, mechanik mówi, że na gorącym wyrzuca płyn ze zbiorniczka i nie powinno tak być. Czy to prawda? Słyszałem, że na gorącocym w ogóle nie powinno się go otwierać bo wyrzuca.
[ Dodano: 2016-05-13, 17:06 ]
Ufff, to nie uszczelka, w zbiorniczku żadnych niepożądanych zmian. Wisko zmienione i teraz wiatrak dopiero się kręci jednak auto dalej się grzeje. Będzie sprawdzany termostat i pompa wody.
[BDV 2.4 170 KM] c5 2.4 Q 170km podwyzszona temp powyzej 100
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dobra... a w sumie sprawdzałeś czy chłodnica ma równomierną temperaturę na całej powierzchni? Zatrzymujesz się po jeździe, spradzasz czy wentylator nie urwie ci palców i przykładasz dłoń w kilku miejscach. Jak jest nierównomiernie rozgrzana, to masz info, że coś z nią nie tak
Bo układ powinien się odpowietrzyć samoczynnie.

Ja tak miałem ze zaczynał szaleć wskaźnik temperatury rosło do 100 nawet jak stałem, w końcu juz rosło do 120, VAG pokazywał dobra temperaturę czyli 90, wymiana czujnika oryginalny wytrzymał 3 dni zamówiony został czujnik firmy francuskiej i o dziwo juz ponad 2 miesiące spokoju, także ja bym sprawdził jeszcze czujnik bo moze to on wysiadł i pokazuje głupoty, oryginalny około 65 zł francuski 42,
Jedynie kiedy mi temperatura rośnie to jak jest tak ze 23 stopnie na dworze i olej i płyn są gorące to temperatura na zgaszonym skoczy do 95,
Jedynie kiedy mi temperatura rośnie to jak jest tak ze 23 stopnie na dworze i olej i płyn są gorące to temperatura na zgaszonym skoczy do 95,
Czujnik też pezy okazji będę miał zmieniony. Wczoraj w garażu stał odpalony 30min i było juz ok po wymianie wisko i termostatu. Dziś nie miałem czasu jutro go przegazuje porzadnie i zobaczymy czy juz jest ok. Napiszę wtedy czy problem się rozwiązał.
[ Dodano: 2016-05-16, 13:21 ]
Problem rozwiązany! Wymieniony termostat, czujnik załączania wentylatora i przy okazji wuskoza. Teraz trzyma 90-92 nawet jak porządnie przycisne. Dzięki serdeczne wszystkim za zaangażowanie. Poszły punkty ,,pomógł''. Inaczej rozmawia się z mechanikami mając jakąś wiedzę. Dzięki!:)
[ Dodano: 2016-05-16, 13:21 ]
Problem rozwiązany! Wymieniony termostat, czujnik załączania wentylatora i przy okazji wuskoza. Teraz trzyma 90-92 nawet jak porządnie przycisne. Dzięki serdeczne wszystkim za zaangażowanie. Poszły punkty ,,pomógł''. Inaczej rozmawia się z mechanikami mając jakąś wiedzę. Dzięki!:)
Filo