Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące wymiany skrzyni biegów w Audi A6 C5 2.8 Multitronic 1999r.
Czy wymieniając skrzynię w komplecie ze sterownikiem, ta "nowa" musi mieć dokładnie to samo oznaczenie?
Czy nie podejdzie również skrzynia od 2.4 lub 2.8 ale z innym oznaczeniem?
Pytam, bo oczywiście padł mi sterownik w multitronicu, niestety nie da się go naprawić, bo do środka dostał się olej. Znalezienie samego sterownika o tym samym oznaczeniu graniczy z cudem, a sama skrzynia też nie jest w dobrym stanie, dlatego uznałem, że najlepiej wymienić cały ten komplet.
Z góry dzięki za informacje i pozdrawiam!
[ MULTI] Wymiana skrzyni biegów MULTITRONIC / oznaczenie skr
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
ty masz skrzynię DZN - niestety masz bardzo ograniczony wybór , albo ten sam kod albo tylko z 2.8 podejdą
proponuję się odezwać do kolegi Bart-S - https://a4-klub.pl/profile/9711-bart-s/ on ma wiedze i sprzęt żeby sterownik ogarnąć itd.
proponuję się odezwać do kolegi Bart-S - https://a4-klub.pl/profile/9711-bart-s/ on ma wiedze i sprzęt żeby sterownik ogarnąć itd.
Ok, czyli jeśli znajdę skrzynię do A6 C5 2.8 multi ale o innym oznaczeniu niż DZN, wtedy też będzie pasowałą (np. z młodszego rocznika)? DZN niestety bardzo ciężko znaleźć i tak stoję w miejscu z naprawą.
Co do sterownika - oddałem go już do naprawy do warsztatu, który również się w tym specjalizuje i tam właśnie otrzymałem odpowiedź, że sam sterownik nie ma w sobie uszkodzeń, ale był nieszczelny i do środka dostał się olej. Z tego powodu wyskakiwały błędy, skrzynia wchodziła w tryb awaryjny itp. i podobno jest on nie do uratowania.
Co do sterownika - oddałem go już do naprawy do warsztatu, który również się w tym specjalizuje i tam właśnie otrzymałem odpowiedź, że sam sterownik nie ma w sobie uszkodzeń, ale był nieszczelny i do środka dostał się olej. Z tego powodu wyskakiwały błędy, skrzynia wchodziła w tryb awaryjny itp. i podobno jest on nie do uratowania.