Mam pytanie :?: , ponieważ stoje przed zakupem A6 C5 2.5 tdi 180KM Quatro po liftingu.
Jeszcze nigdy nie jeździłem tiptronikiem i nie wiem jak on działa.Czy on zmienia biegi tylko po osiągnięciu pewnych obrotów? Jeśli tak, to czy w ustawieniu D można zmieniać biegi przyciskiem? Ilu biegowa jest ta skrzynia?Ostatnie pytanie, czy radzicie kupno tiptronika, czy manuala, bo multi odpada. Dodam, że auto kupuję na trasy powyżej 1000 kilometrów.
Dzięki!!!
[A6 C5 2.5 tdi 180KM Quatro] Tiptronic czy Manualna
[A6 C5 2.5 tdi 180KM Quatro] Tiptronic czy Manualna
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2009, 23:01 przez czesiu, łącznie zmieniany 2 razy.
- paw1972
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C5 2.5 tdi 180KM Quatro] Tiptronic czy Manualna
Jak już to szukaj modelu od 2002 r. Tiptronik jast pięciobiegowy i przełącza jak każdy inny "zwykły" automat ( przełącza w zależności od stylu jazdy, czy jedziesz na D czy na S, czy jak emeryt, czy jak Hamiltonczesiu pisze:Mam pytanie :?: , ponieważ stoje przed zakupem A6 C5 2.5 tdi 180KM Quatro po liftingu.
Jeszcze nigdy nie jeździłem tiptronikiem i nie wiem jak on działa.Czy on zmienia biegi tylko po osiągnięciu pewnych obrotów? Jeśli tak, to czy w ustawieniu D można zmieniać biegi przyciskiem? Ilu biegowa jest ta skrzynia?Ostatnie pytanie, czy radzicie kupno tiptronika, czy manuala, bo multi odpada. Dodam, że auto kupuję na trasy powyżej 1000 kilometrów.
Dzięki!!!

pozdr.
2.5 TDI AYM 2002
Witam. Osobiscie mam autamata z tipem i dokladnie taki silnik jak Ty chcesz; 2,5 V6 tdi 180KM quattro. To jest moj pierwszy automat i szczerze mowiac nie chce juz wiecej manuala. Super rzecz i jeszcze tip. Duzo ludzi mowi ze automaty sie psuja, a ja uwazam ze kazde auto sie psuje w zaleznosci od jazdy i to nie koniecznie Twojej ale poprzedniego wlasciciela.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam Mackowy
- danek_22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
dokładnie to samo zdanie mamdarknoid pisze:Tiptronic, świetna sprawa. Ustawiasz "D" i niczym się nie martwisz, jak robi się nudno i masz w ogródku małą rafinerię to przełączasz na tipa i zmieniasz styl jazdy :evil:
Jedno ale... żeby się nie psułale jak kolega dobrze zauważył, manual też się psuje.
Pozdrawiam.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
dodam jeszcze coś od siebie :-P
tip i koniec :mrgreen:
użytkuję 2 auta, tip i manual, jak mam jechać gdzieś manualem, to tak se, ale jak mam gdzieś jechać swoim to :mrgreen:
osobiście chyba już mnie nikt nie przekona do kupna manuala
niesamowita jest jazda na tipie, automat przy dzisiejszym natężeniu ruchu to lekarstwo na nerwy, a już nie wspomnę o jeździe w mieście
a jeżeli możliwość kupienia z dobrej i pewnej ręki, to zero wahań
tip i koniec :mrgreen:
użytkuję 2 auta, tip i manual, jak mam jechać gdzieś manualem, to tak se, ale jak mam gdzieś jechać swoim to :mrgreen:
osobiście chyba już mnie nikt nie przekona do kupna manuala
niesamowita jest jazda na tipie, automat przy dzisiejszym natężeniu ruchu to lekarstwo na nerwy, a już nie wspomnę o jeździe w mieście
a jeżeli możliwość kupienia z dobrej i pewnej ręki, to zero wahań