jestem swiezym zadowolonym wlascicielem S6'tki ktora kupilem z pewnych rak i w dobrym stanie ... poza skrzynia i okolicami

(auto ma 300tkm przejechane, ale stan techniczny o kilka klas wyzej niz to co z allegro ogladalem)
kupujac juz wiedzialem ze skrzynia ma jakis defekt i bedzie trzeba cos z tym zrobic, ale coz, auto pewne wiec tak i oto jest moje
efekty ktore juz wystepowaly u poprzedniego wlasciciela to sporadyczne potrzesienie autem przy lekkim przyspieszaniu - nie mowie tu o wibracjach, ale o porzadnym trzesieniu
wystepowalo czasami w okolicach 2000rpm
po zakupie zdecydowalem sie pojsc na calosc i wymienilem olej w skrzyni
dodatkowo okazalo sie ze torsen dzialal juz na sucho , ale on i tak ma swoje lata wiec pojdzie do remontu
ogolnie skrzynia bez wiekszych zarzutow w/g mechanikow i nie ma czego sie przyczepic
biegi zmieniala i nadal zmienia bardzo ladnie - zadnych bledow nie zalogowala
ale wracajac do skrzyni - efekt jest taki ze jak sie zagrzeje, to jadac z obrotami ok 2000 (1800-2800 3-4 bieg) potrafi wpasc w wibracje jak na tarce , a obroty minimalnie spadaja w dol , jesli wtedy dodam lekko gazu to auto nie ciagnie i efekt sie utrzymuje, po ew. redukcji jest OK
sporadycznie jak juz pisalem zamiast lekkiej tarki jest mocne szarpanie cala buda i to jest to co mnie najbardziej niepokoi
o efekt tarki podejrzewane jest sprzeglo , ale to jeszcze mechnicy chca zabrac auto i zlogowac silnik zeby go wykluczyc
ale szarpanie pozostaje zagadka ....
przeczytalem wiele tematow na forum szukajac odpowiedzi, ale takiego szarpania autem to nikt nie opisywal jeszcze
P.S.
czy sa jakies warunki krytyczne w ktorych skrzynia moze SAMA przejsc z D na tip ?
mialem sytuacje ze mnie lekko bokiem po zakrecie pociagnelo i albo skrzynai sama w tip przelaczyla, albo ja zachaczylem o manetke
(ESP nie wylaczalem ani nic podobnego)