No właśnie, ale wpierw przydałoby się upewnić w 100% czy to skrzyniaAutomationW2 pisze:zastanawiam się nad kupnem nowej skrzyni tylko teraz mam ból głowy ponieważ boje się kupić jakiegoś bubla
[ MANUAL] szarpanie lewarkiem
-
AutomationW2
- Forum Audi A6 / A7

123Marcin123 pisze:możesz trafic na bubla skrxzynie ale powiem tak co chwile zamawiam skrzynie do jakiegos auta piewsze na co zwróc uwage to na sprzedawce .zawsze bierz na przykład z alegro od super sprzedawcy taki gosc daje gwarancje rozruchu skrzyni .ja jeszcze nie trafiłem na kiepską skrzynie ale nigdy nic nie wiadomo zamawiaj sprawdz sprzedawce
Dzieki za rade
-
123Marcin123
tak naprawde to nie sprawdzisz dopuki nie załozysz
tak jest ze skrzynia zamawiaj
gwarancja rozruchu jest kazdy daje raz kiedys miałem przypadek ,wsadziłem skrzynie i leciało z uszelniaca na wale zadzwoniłem gosciu od razu przyjechał i przywiózł druga skrzynie a przecierz uszczelnicz mogłem za 100 wymienic ale sprzedawca był konkretny miał same poztywy na alegro kazdego mozeesz sprawdzic powodzenia 
-
AutomationW2
- Forum Audi A6 / A7

Dzisiaj trochę prześwietliłem ten problem i doszedłem do wniosku, że to wina jest dyfra
jedną ręką ruszałem za wał a drugą trzymałem za przeguby i z tego dochodzi ten mocny stukający dÂźwięk
nawet jak jadę dodam gazu i upuszczę to dÂźwięk/stukot dochodzi z tyłu. Mam przeguby nowe w pudełku, ale wydaję mi się, że wymiana ich nic nie pomoże 
- dontomalone
- Forum Audi A6 / A7

Witam
W mojej niuni kilka dni temu pojawiły sie podobne schorzenia ;D i wydaje mi się że to przez oberwaną przednią poduszke (podpore) dyferencjału.
musisz wjechać na kanał i popatrzeć czy dyfer ma luz 'góra dół' i czy widać pęknięcia tulei tejże łapy.
Wydaje mi sie że jest to dość częstą usterką, zwłaszcza jak ktoś lubi kopnąć ze sprzęgła czy ma podciągnięte ECU
Jeśli chcesz to mogę zaoferować Ci taką łape zregenerowaną i wzmocnioną poliuretanowa tulejka
Mogę przyjąć starą w rozliczeniu
W mojej niuni kilka dni temu pojawiły sie podobne schorzenia ;D i wydaje mi się że to przez oberwaną przednią poduszke (podpore) dyferencjału.
musisz wjechać na kanał i popatrzeć czy dyfer ma luz 'góra dół' i czy widać pęknięcia tulei tejże łapy.
Wydaje mi sie że jest to dość częstą usterką, zwłaszcza jak ktoś lubi kopnąć ze sprzęgła czy ma podciągnięte ECU
Jeśli chcesz to mogę zaoferować Ci taką łape zregenerowaną i wzmocnioną poliuretanowa tulejka
Mogę przyjąć starą w rozliczeniu
A mi się wydaję, że to nie jest tego wina. Wszystko u siebie wymieniłem i wraz to samo szkoda kasy tylko na takie gdybanie. Na moje oko jest to wina dyfra jest wyrobiony atak i tyle.dontomalone pisze:musisz wjechać na kanał i popatrzeć czy dyfer ma luz 'góra dół' i czy widać pęknięcia tulei tejże łapy.
Wydaje mi sie że jest to dość częstą usterką
-
omzig
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wymieniłeś ten dyfer?Hubert21 pisze:A mi się wydaję, że to nie jest tego wina. Wszystko u siebie wymieniłem i wraz to samo szkoda kasy tylko na dzieńtakie gdybanie. Na moje oko jest to wina dyfra jest wyrobiony atak i tyle.dontomalone pisze:musisz wjechać na kanał i popatrzeć czy dyfer ma luz 'góra dół' i czy widać pęknięcia tulei tejże łapy.
Wydaje mi sie że jest to dość częstą usterką
REGULAMIN