Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL] szarpanie lewarkiem

Układ napędowy i skrzynie biegów
Hubert21
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hubert21 » 13 lut 2013, 22:45

AutomationW2 pisze:zastanawiam się nad kupnem nowej skrzyni tylko teraz mam ból głowy ponieważ boje się kupić jakiegoś bubla :|
No właśnie, ale wpierw przydałoby się upewnić w 100% czy to skrzynia <zalamka>

AutomationW2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AutomationW2 » 13 lut 2013, 23:37

123Marcin123 pisze:możesz trafic na bubla skrxzynie ale powiem tak co chwile zamawiam skrzynie do jakiegos auta piewsze na co zwróc uwage to na sprzedawce .zawsze bierz na przykład z alegro od super sprzedawcy taki gosc daje gwarancje rozruchu skrzyni .ja jeszcze nie trafiłem na kiepską skrzynie ale nigdy nic nie wiadomo zamawiaj sprawdz sprzedawce <okok>

Dzieki za rade :) Ale powiedz mi na co zwrócić przy samej skrzyni jeśli ja kupie ?? :)

123Marcin123

Post autor: 123Marcin123 » 14 lut 2013, 13:20

tak naprawde to nie sprawdzisz dopuki nie załozysz :) tak jest ze skrzynia zamawiaj <luzik> gwarancja rozruchu jest kazdy daje raz kiedys miałem przypadek ,wsadziłem skrzynie i leciało z uszelniaca na wale zadzwoniłem gosciu od razu przyjechał i przywiózł druga skrzynie a przecierz uszczelnicz mogłem za 100 wymienic ale sprzedawca był konkretny miał same poztywy na alegro kazdego mozeesz sprawdzic powodzenia :)

AutomationW2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AutomationW2 » 15 lut 2013, 11:08

Dzieki za info :) jeśli tylko kupie i wymienie skrzynie napisze na forum do tego tematu :) mam nadzieje że pomoże bo samochodzik ładny ale skrzynia mnie wqurza :P

Hubert21
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hubert21 » 06 mar 2013, 23:54

Dzisiaj trochę prześwietliłem ten problem i doszedłem do wniosku, że to wina jest dyfra :[ jedną ręką ruszałem za wał a drugą trzymałem za przeguby i z tego dochodzi ten mocny stukający dÂźwięk :( nawet jak jadę dodam gazu i upuszczę to dÂźwięk/stukot dochodzi z tyłu. Mam przeguby nowe w pudełku, ale wydaję mi się, że wymiana ich nic nie pomoże :(

Awatar użytkownika
dontomalone
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dontomalone » 13 mar 2013, 23:26

Witam
W mojej niuni kilka dni temu pojawiły sie podobne schorzenia ;D i wydaje mi się że to przez oberwaną przednią poduszke (podpore) dyferencjału.
musisz wjechać na kanał i popatrzeć czy dyfer ma luz 'góra dół' i czy widać pęknięcia tulei tejże łapy.
Wydaje mi sie że jest to dość częstą usterką, zwłaszcza jak ktoś lubi kopnąć ze sprzęgła czy ma podciągnięte ECU <rotfl>
Jeśli chcesz to mogę zaoferować Ci taką łape zregenerowaną i wzmocnioną poliuretanowa tulejka :]
Mogę przyjąć starą w rozliczeniu ;p

Hubert21
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hubert21 » 15 mar 2013, 16:55

dontomalone pisze:musisz wjechać na kanał i popatrzeć czy dyfer ma luz 'góra dół' i czy widać pęknięcia tulei tejże łapy.
Wydaje mi sie że jest to dość częstą usterką
A mi się wydaję, że to nie jest tego wina. Wszystko u siebie wymieniłem i wraz to samo szkoda kasy tylko na takie gdybanie. Na moje oko jest to wina dyfra jest wyrobiony atak i tyle. <nerwus>

Awatar użytkownika
kicker
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kicker » 15 lip 2013, 16:33

Jeśli mam zdemontowany wał i łapię za flaszę od dyfra i kręcą w prawo-lewo to jak duży powinien być luz?

omzig
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: omzig » 07 maja 2017, 11:23

Hubert21 pisze:
dontomalone pisze:musisz wjechać na kanał i popatrzeć czy dyfer ma luz 'góra dół' i czy widać pęknięcia tulei tejże łapy.
Wydaje mi sie że jest to dość częstą usterką
A mi się wydaję, że to nie jest tego wina. Wszystko u siebie wymieniłem i wraz to samo szkoda kasy tylko na dzieńtakie gdybanie. Na moje oko jest to wina dyfra jest wyrobiony atak i tyle. <nerwus>
Wymieniłeś ten dyfer?
REGULAMIN

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja