[ MANUAL] Pytanie o półoś
Troche odgrzeje starego kotleta ale być może ktoś bedzie kiedyś szukał podobnego info więc wypadałoby zakończyć temat --- sprawcą okazał sie jednak przegub zewnetrzny bo jak sie okazało poprzedni własciciel nie wymienil obu przegubów a jedynie jeden przegub i obie osłony - także temat rozwiazany chrobotania nie ma a i luz zrobił się "prawidłowy".
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
wojtix099, co do podpasowania od innego modelu to cienko, i tak musisz szukać o takich a nie innych numerach. jak chcesz wiedzieć tak dla zaspokojenia ciekawości to sprawdz w ETCE.
Natomiast nie ma czegoś takiego jak stara i nowa wersja. Półosie z literą X na końcu to takie same jak te bez X. Litera X oznacza, że są to części po fabrycznej regeneracji.
Z automatu raczej są inne.
Natomiast nie ma czegoś takiego jak stara i nowa wersja. Półosie z literą X na końcu to takie same jak te bez X. Litera X oznacza, że są to części po fabrycznej regeneracji.
Z automatu raczej są inne.
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
Części, które mają na końcu literkę X są fabrycznie regenerowane i przy ich kupnie trzeba oddać stare. Są to przeważnie: półosie, przeguby, alternatory, rozruszniki, wtryski, skrzynie itp. Czasami pisze, że odnośnik jest dostępny, więc wtedy jest możliwość wyboru: fabrycznie nowy lub fabrycznie regenerowany albo część z literką X zastąpiła zwykłą i nie ma możliwości kupna fabrycznie nowej. Na obie części jest udzielana gwarancja.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
Nie ma co się dziwić, że dostępne w ASO są tylko regenerowane. Przecież auto ma już ponad 20 lat to kto by jeszcze produkował nowe części???
Możesz kupić nowe, ale nie szukaj w ASO tylko w ofercie Spidan/Lobro czyli firmy która produkowała na pierwszy montaż
Zresztą na te regenerowane fabrycznie dostaniesz gwarancję jak na nowe. Sam wielokrotnie stosowałem pompy wody wymieniane z rozrządem i zawsze wszystko było OK.
Ponadto prawdopodobnie te półosie z literą X i tak przeżyją samochód
Możesz kupić nowe, ale nie szukaj w ASO tylko w ofercie Spidan/Lobro czyli firmy która produkowała na pierwszy montaż

Zresztą na te regenerowane fabrycznie dostaniesz gwarancję jak na nowe. Sam wielokrotnie stosowałem pompy wody wymieniane z rozrządem i zawsze wszystko było OK.
Ponadto prawdopodobnie te półosie z literą X i tak przeżyją samochód

Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
Możesz zamontować półosie od 1.9TDI, 2.5TDI, 2.0, 2.4, 2.7, 2.8, 3.0wojtix099 pisze:Witam,
potrzebuję półosie do audi a6 c5 2.8 manual ośka, ale nie mogę znaleźć nic konkretnego
Powinny mieć numery tj.
Lewe: 4B0407271C, nowa wersja: 4B0407451CX
Prawe: 4B0407272C, nowa wersja: 4B0407452CX
ale może podejdzie z jakiejś innej wersji? 2,4, 2,5 bądź inne. Ktoś może zmieniał i pasowało?

Jeśli chodzi o nowe to masz do wyboru (lewa/prawa):
SPIDAN 21171 / SPIDAN 21172
SKF VKJC 4879 / SKF VKJC 4899