Witam serdecznie, jestem nowy na forum także proszę wybaczyć jeżeli sposób w jaki przedstawię problem będzie amatorski.
Sprawa wygląda następująco.
Po kupnie 8 miesięcy z autem nie było kompletnie żadnych problemów, dzisiejszego ranka wsiadam do auta żeby udać się do pracy, przekręcam kluczyk, silnik odpala tak jak zwykle, wciskam hamulec żeby zmienić z pozycji P na D i... wyskakuje kontrolka ABS i taki jakby wykrzyknik na pomarańczowo ze strzałką wirującą na drugim pulpicie komputera o ile się nie mylę, a skrzynia nie chce puścić biegu P. Dodam również że odniosłem wrażenie, że po przekręceniu kluczyka ten pedał hamulca chodzi ciężej niż zazwyczaj.
Czytałem wstępnie że może się rozchodzić o czujnik pedału hamulca po przez co skrzynia nie chce puścić pozycji P bo nie czyta wciśniętego hamulca. Przyznam że jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o techniczne aspekty pojazdów. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Audi a6 c6 Quattro 2,8 bn+lpg sedan tiptronic
Nie mogę ruszyć skrzyni biegów z pozycji P
Tylko jak się teraz za to zabrać jak mam samochód uziemiony na parkingu?Kolorowy pisze:Masz niesprawny układ hamulcowy. Jeśli jest niesprawny komputer nie pozwoli wrzucić ci biegu na którym możesz ruszyć autem. Są to sprawy bezpieczeństwa za które odpowiada komputer.
Podpiąć komputer usunąć błąd i pojechać na serwis tak?>
Dzięki wam za pomoc, zrobię co mówicie i dam znaka tu w poście co i jakmrskoku pisze:podepnij pod komputer to zobaczysz o co chodzi. może być problem z układem hamulcowym, albo nieu mnie wyrzucało taki błąd (w c6) jak sterownik hamulców nie widział sterownika skrzyni.
tak czy inaczej najpierw komputer