[Audi A6 C5] Dokuczliwe stukanie podczas jazdy. Pomocy!!
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5] Dokuczliwe stukanie podczas jazdy. Pomocy!!
Witam. Posiadam A6 C5 od 3 tygodni i jestem zdruzgotany!! na auto poszła fura siana a po 3 tygodniach zaczeły pojawiac sie dziwne stuki!!?? Pierwsza reakcja i diagnoza OPONY!! ale wymienilem opony przekladalem kola a stukanie jak bylo tak jest. Moj mechanik i ja nie mozemy wychwycic co jest przyczyną.
Jest to dziwne głuche stukanie przy jezdzie na wprost które słychac powyzej 40km\h a po wyzej 120km\h czestotliwosc stukania jest tak wysoka ze zanika i jest nie do uslyszenia. Dodam ze w zakrecie np na rondzie czy skrzyzowaniach nic nie stuka!!
wyjmowalismy półosie przeguby i nic niewiem co dalej. Topie kase i dalej bez zmian teraz chce wymienic łożyska ale niewiem czy w dobrym kierunku ide. Zastanawiałem sie czy skrzynia moze byc przyczyna niewiem??
Prosze o rade moze ktos spotkal sie z podobną usterką
Jest to dziwne głuche stukanie przy jezdzie na wprost które słychac powyzej 40km\h a po wyzej 120km\h czestotliwosc stukania jest tak wysoka ze zanika i jest nie do uslyszenia. Dodam ze w zakrecie np na rondzie czy skrzyzowaniach nic nie stuka!!
wyjmowalismy półosie przeguby i nic niewiem co dalej. Topie kase i dalej bez zmian teraz chce wymienic łożyska ale niewiem czy w dobrym kierunku ide. Zastanawiałem sie czy skrzynia moze byc przyczyna niewiem??
Prosze o rade moze ktos spotkal sie z podobną usterką
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 16:57 przez Ivanhoe666, łącznie zmieniany 3 razy.
AUDI IVANHOE
-
- Forum Audi A6 / A7
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5] Stukanie podczas jazdy Pomocy
po wzuceniu na luz jest to samo wiec ja w moim skromnym mniemaniu wykluczylem skrzynie poniewaz niezaleznie od obciązenia dzieje sie to samo
AUDI IVANHOE
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Cześć "ziomal" :mrgreen: . Zapewne drążki, końcówki posprawdzałeś.... To ja ci powiem ze przyczyną mogą być klocki hamulcowe, a jak jeszcze dochodzi do tego minimalnie zwichrowana tarcza, bicie to właśnie tak może się dziać. A na prostej jadąc równą prędkością na wstecznym -40 próbowałeś ? Znajdź sobie wieczorkiem taki pusty odcinek na trasie "1" np...wlot od strony Gd. Może to da ci odpowiedź :-D
-
- Forum Audi A6 / A7
Stukanie podczas jazdy na wprost
Dzis jade wymieniac łozyska zobaczymy co dalej . Dam znac po wizycie w warsztacie
Dzieki za pomoc
Dzieki za pomoc
AUDI IVANHOE