3majcie sie razwm z waszymi autkami

Możesz to zbagatelizować, ale zadzwonić do Sserwis zawsze możesz i wypytać czy to normalne. Ja bym tak zrobił.Paweł pisze:hmm to nie jestem samale to i tak troche niepokojace
ja czy jade powolutku czy szybko na jedno wychodzi i tez nie ma roznicy czy jest zimny czy cieply. ale coz narazie mozna powiedziec ze jest ok i nie bede chyba dawal skrzyni do mechana dopoki nie ma powazniejszych objawow. dzieki mikita2003, Robert, za kilka slow otuchy :lol:
3majcie sie razwm z waszymi autkami
i?Sleepknot pisze:Witam wszystkich!
U mnie był dokładnie taki sam objaw. Przy ruszaniu daje gaz, obroty rosna do 2000 obr/min i dopiero zaczyna ciągnać. Potem kojene biegi aż do 3 ciągną na "półsprzęgle" i dopiero jak odejme gaz to zapina na sztywno. Do tego czasem pojawiały się dziwne wibracje.
Wkurzało mnie to więc oddałem autko do skrzyniarza. Diagnoza - sprzęgło hydrokinetyczne w stanie rozkładu... mieli juz własne bebechy i sypie trocinami do skrzyni przez co nie dość że się slizga to jeszcze pył z niego zapycha kanały i zawory w skrzyni zaburzając rokład ciśnień. Wymontowanie/zamontowanie skrzyni, wymiana uszczelnień, wymiana sprzęgła hydrokinetycznego (potocznie skrzynkido tego płyn = 3400 zł
Koło piątku, jak odbiore tą moja strychnine z warsztatu będę znał efekt tych zabiegów.
Pozdro
ps. Półbiegi w TipTroniku...?To nie ciężarówka...