Witam.
Od paru tygodni jestem szczęśliwym (chodź nie do końca) posiadaczem a6. Podczas wymiany manszety przegubu zauważyłem że gdzieś sączy się delikatnie olej. Po zdjęciu osłon wygląda na to że olej leci między silnikiem a skrzynią. Co to może być? Czy to poważne? Dodam że nie jest to duży wyciek, na osłonie są śladowe ilości oleju, a po zdjęciu osłony przez cały dzień spadła tylko jedna kropla
[ INNY] [a6 c5 2.5 tdi 180km] wyciek oleju
Re: [a6 c5 2.5 tdi 180km] wyciek oleju
Kolego albo uszczelniacz na wale albo na skrzyni biegów jaki to olej bo zE skrzyni ma specyficzny zapach.ÂŁukaszRN pisze:Witam.
Od paru tygodni jestem szczęśliwym (chodź nie do końca) posiadaczem a6. Podczas wymiany manszety przegubu zauważyłem że gdzieś sączy się delikatnie olej. Po zdjęciu osłon wygląda na to że olej leci między silnikiem a skrzynią. Co to może być? Czy to poważne? Dodam że nie jest to duży wyciek, na osłonie są śladowe ilości oleju, a po zdjęciu osłony przez cały dzień spadła tylko jedna kropla
Na 95% jestem przekonany że to olej silnikowy. Mechanik też przypuszcza że to z wału. Stwierdził że naprawa jest droga i nie koniecznie pomoże. Twierdzi że po wymianie może być to samo,a z 2.5 tdi to zawsze z czegoś leci olej. Kolego wyraź swoją opinie, doradź i zaproponuj coś bo jeszcze bardziej się załamię i będę żałował zakupu
Audi A6 C5 2.5 TDI Sedan 180 KM + CHIP
Kolego wymieniaj uszczelniacz i nie słuchaj mechanika, że tak ma być.Jakaś dziwna reoria zrobisz będziesz miał spokój jak cieknie to simering nie trzyma czy wielkie koszta? zależy na kogo trafisz trzeba zdemontować skrzynie i sprzęgło naprawiaj i nie słuchaj głupot pozdrawiam.ÂŁukaszRN pisze:Na 95% jestem przekonany że to olej silnikowy. Mechanik też przypuszcza że to z wału. Stwierdził że naprawa jest droga i nie koniecznie pomoże. Twierdzi że po wymianie może być to samo,a z 2.5 tdi to zawsze z czegoś leci olej. Kolego wyraź swoją opinie, doradź i zaproponuj coś bo jeszcze bardziej się załamię i będę żałował zakupu