[ AFB 2.5 150 KM] pompa paliwa vp44 pomocy
[ AFB 2.5 150 KM] pompa paliwa vp44 pomocy
Witam. Po trasie strzeliła mi pompa paliwa o nr: 0470506002 : 059130106A
Założyłem pompę vp44 ,która nie miała numerów, jest taka sama wizualnie nawet kable do wtrysków pasują lecz auto nie chodzi jak trzeba. Ma tak jakby zanik mocy powyżej 2tyś ob/min. Teraz znalazłem firmę :
PHU PANDORA
Garbów
21-080 ul. Wola Przybysławska 333b,
Telefon: 796473999 , 790702514
E-mail: phupandora@wp.pl
Gadu-Gadu gg:5787319
WWW: pandoraextreme.gratka.pl
Która ma taką pompę ,tylko muszę im wysłać starą koszt 1200zł rok gwarancji.
Moje pytanko brzmi czy ta pompa którą mam noname można sprzedać?? np: za 1200zł??? POZDRAWIAM
Założyłem pompę vp44 ,która nie miała numerów, jest taka sama wizualnie nawet kable do wtrysków pasują lecz auto nie chodzi jak trzeba. Ma tak jakby zanik mocy powyżej 2tyś ob/min. Teraz znalazłem firmę :
PHU PANDORA
Garbów
21-080 ul. Wola Przybysławska 333b,
Telefon: 796473999 , 790702514
E-mail: phupandora@wp.pl
Gadu-Gadu gg:5787319
WWW: pandoraextreme.gratka.pl
Która ma taką pompę ,tylko muszę im wysłać starą koszt 1200zł rok gwarancji.
Moje pytanko brzmi czy ta pompa którą mam noname można sprzedać?? np: za 1200zł??? POZDRAWIAM
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
rebok23, jeżeli nie potrzebujesz pompy "na mus" to polecam poszukać serwisu Bosch nie koniecznie w Twojej okolicy a takiego, który wykona swoją pracę na 100% możliwości, bo jak wiadomo nie wszyscy się przykładają do naprawy a szkoda potem czasu tracić na reklamacje. To taka moja sugestia z tego, co wiem to warto oddać do Bosch-ÂŚmietan, Kobiór, ale jeszcze się zorientuj w temacie.
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
rebok23
według mnie, jeżeli masz immo wyłączone to możliwe jest odpalenie czy jeżdżenie autem, ale mogą być problemy z mocą tak jak pisałeś, problem z falującymi obrotami czy szarpanim podczas jazdy.
Ty masz silnik AFB on ma komunikację K-linią, jeśli masz pompę, która lata po Can-ie to raczej sukcesu nie osiągniesz
. Jeszcze odnośnie komunikacji - sterownik pompy ma zapisane w sobie tzw. mapy i one muszą się zgadzać z mapami ECU. Jeżeli masz VP z innego silnika to wydaje się mi, że wsady z ECU od obu silników różnią się nawet adresami poszczególnych map. Może, jak wrzucisz do ECU AFB wsad z ECU od (tego, z którego masz pompę) i zgadasz to z zegarami to wszystko zagada...ale raczej wątpię, bo AFB miały sterowniki na dwóch epromach, a np. AYM na jednym flash. Wydaje mi się, że najlepiej podłącza VAG-a odczytaj błędy wrzuć na forum napisz, jaką masz dokładnie nową pompę, z jakiego silnika i może ktoś pomoże bo ja zbytnio się nie znam na tym a nie chcę Ciebie wprowadzić w błąd.
Pozdrawiam.

Ty masz silnik AFB on ma komunikację K-linią, jeśli masz pompę, która lata po Can-ie to raczej sukcesu nie osiągniesz

Pozdrawiam.
O to chodzi, że nie ma żadnych błędów. Zero. Na początku wskakiwał serwis i do 3tyś się kręciła ale podkręciłem sztangę turbo 2mm w górę i nie ma żadnych błędów a przejechałem nim 600km. Sprawa wygląda następująco autko do sprzedaży. Niech nowy właściciel zrobi sobie pompę starą i niech śmiga bo auto jest naprawdę zadbane. Oleju nie bierze, jeździ na półsyntetyku 10w40 przebieg około380tyś bo sprawdziłem po vin. Serwisowane do 2005r. Wszystko wymianiam w aucie na czas ale nie mogę sobie pozwolić na wydatek rzędu2200zł więc oddam w dobre ręce. Auto jest bezwypadkowe. POZDRO
[ Dodano: 2012-03-26, 17:24 ]
Witam mam pytanko. Założyłem pompę i jest na niej numer taki
0419054301186412
0553
co to za numer i od czego. POZDRO
[ Dodano: 2012-03-26, 17:24 ]
Witam mam pytanko. Założyłem pompę i jest na niej numer taki
0419054301186412
0553
co to za numer i od czego. POZDRO
-
- Forum Audi A6 / A7
PHU PANDORA Wola Przybysławska 333B 21-080 Garbów, lubelskie
Uprzedzam/przestrzegam!!! przed tą firmą! pompa VP44 dwa razy odsyłana.Dwa razy uszkodzony sterownik! koszta wymiany i sprawdzenia przekroczyły konkurencyjną
cenę tej pseudo firmy.Jeżeli ktoś ma za dużo pieniędzy lub umie wymienić pompę sam to można się bawić z tą firmą w odsyłanie.Nie mają urządzeń do testowania regenerowanej pompy.Wysyłają chybił trafił tak regenerować to umie nawet piekarz(bez obrazy do tego zawodu).Moja przygoda z tą firmą to 1500zł w plecy.
Polecam odważnym. ps. lepiej zapłacić troszkę więcej a regenerować w sprawdzonym warsztacie i ten adres firmy śmiechu warte szopa.(nigdzie niema zdjęć nic na temat tej firmy połasiłem się przez allegro niestety czas minoł na dodanie odpowiedniego komentarza
Kontakt ze mną to mogę ściślej wytłumaczyć moją przygodę:adambarczyk24@gmail.com Pozdrawiam
Uprzedzam/przestrzegam!!! przed tą firmą! pompa VP44 dwa razy odsyłana.Dwa razy uszkodzony sterownik! koszta wymiany i sprawdzenia przekroczyły konkurencyjną
cenę tej pseudo firmy.Jeżeli ktoś ma za dużo pieniędzy lub umie wymienić pompę sam to można się bawić z tą firmą w odsyłanie.Nie mają urządzeń do testowania regenerowanej pompy.Wysyłają chybił trafił tak regenerować to umie nawet piekarz(bez obrazy do tego zawodu).Moja przygoda z tą firmą to 1500zł w plecy.
Polecam odważnym. ps. lepiej zapłacić troszkę więcej a regenerować w sprawdzonym warsztacie i ten adres firmy śmiechu warte szopa.(nigdzie niema zdjęć nic na temat tej firmy połasiłem się przez allegro niestety czas minoł na dodanie odpowiedniego komentarza
Kontakt ze mną to mogę ściślej wytłumaczyć moją przygodę:adambarczyk24@gmail.com Pozdrawiam
adammody