[A6Q C5 2.5 180KM AKE] paliwożerca czy nie ?
Przed zmiana opon auto przyjechalo z niemiec na lawecie tam go kupilem mial uszkodzony zderzak i zerwane uchwyty lampy po zrobieniu auta juz w polsce bylo pare blendow kasujac je wymienilem czuiniki parkowania wtrysk sterujacy i te opony no i wszystkie oleje silnik skrzynia zrobilem pierwsza trase i zdziwilem sie ze pokazuje mi takie wielkie spalanie na trasie gdzie widze ze jest o wiele mniejsze mialem tez problemy z zapaleniem auta na cieplym silniku ale po czytaniu na forum zrobilem teraz chyba bede musial znalesc opony takie jak maja byc w tym aucie 225/55/17 jak podaja w ksiaszce i zobaczymy co pokaze komputer.
johny1300
Witam
A kiedy jest ten krakowski spod
?
Co do kabla to mam KKl kupilem do zczytywania blendow ale nie moge nim nic ustawic, prosi mnie o rejestracje programu
i tez sie zastanawiam nad kupnem czegos lepszego bo tez nie moge zczytac lewych drzwi kierowcy, nie zaswieca sie mi swiatlo przy otwieraniu pewnie czujni przy zamku jest uszkodzony. A co do opon to tez szkoda kasy znow wydac bo tych nie wiem czy komus sprzedam i jesli byla by inna przyczyna z tym spalaniem to masakra kasa wywalona w bloto.
A kiedy jest ten krakowski spod

Co do kabla to mam KKl kupilem do zczytywania blendow ale nie moge nim nic ustawic, prosi mnie o rejestracje programu

johny1300
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
a ja dojrzalem kolege z trzcianki :-P
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
johny1300, info o spocie:
krakowch-krokus-poniedzialek-godz-20-1-post-vt13247.htm
Z oponami to spokojnie poczekaj. Trzeba posprawdzać, co w silniku słychać.
krakowch-krokus-poniedzialek-godz-20-1-post-vt13247.htm
Z oponami to spokojnie poczekaj. Trzeba posprawdzać, co w silniku słychać.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
U mnie na ori felgach ( 205/55/16 zimówki) spokojna jazda w trasie nie przekracza 8.5-9 l/100km.
Szczerze przyznam że dopiero po jakimś czasie wyczułem jak umiejętnie operować gazem w V6 żeby optymalnie wykorzystywać moc bez zbędnych przepałów diesla.
W pierwszych miesiącach też mi nie schodziło poniżej 10 :shock:
Szczerze przyznam że dopiero po jakimś czasie wyczułem jak umiejętnie operować gazem w V6 żeby optymalnie wykorzystywać moc bez zbędnych przepałów diesla.
W pierwszych miesiącach też mi nie schodziło poniżej 10 :shock:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam
Nosi mnie jak widze takie spalanie co piszecie mnie teraz po miescie pokazuje 13.5 a ostatnia trase 13.1 dziwne troche ostatnio nie mialem czasu myslec nad tym bo mnie zawias przytrzymal troche przy wymianie tuleji metalowo gomowych z przodu ale w ponidzialem na spocie mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial co poradzic z tym spalaniem, a z oponami narazie sie wstrzymalem ze zmiana.
Pozdrawiam
Nosi mnie jak widze takie spalanie co piszecie mnie teraz po miescie pokazuje 13.5 a ostatnia trase 13.1 dziwne troche ostatnio nie mialem czasu myslec nad tym bo mnie zawias przytrzymal troche przy wymianie tuleji metalowo gomowych z przodu ale w ponidzialem na spocie mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial co poradzic z tym spalaniem, a z oponami narazie sie wstrzymalem ze zmiana.
Pozdrawiam
johny1300
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja ma serie sprowadzilem ja miesiac temu z niemiec i nie byla nic kreconagreg25 pisze:No nie dziwie Ci się, mnie też by strzykało przy takim spalaniu. Moja zimą paliła 10 przy jeździe 40km/h po śliskim (nie mieszkam w centrumjohny1300 pisze:Witam
Pozdrawiam). Teraz pali średnio 8,5.
Twoje spalanie raczej nie jest zaśługą opon, ale na wszelki wypadek sprawdź cisnienie w oponach. Potem zwróciłbym uwage na styl jazdy, a jeśli ww nie pomogą zejść w okolice 11 litrów, to należałoby zrobić logi i sprawdzić kondycje silnika.
ÂŻe tak zapytam, masz serię czy jakiś chiptuning był robiony?
johny1300