[A6 C5 1.9 Tdi] Objawy zapchanego katalizatora
Kolego zobacz co znalazłem w necie. Widać ten mój katalizator jest lepszy niż ten fabrycznie montowanyMayhem pisze:a się uśmiałem jak zobaczyłem tego katalimps221 pisze:A kolego co powiesz na to że jak tylko przejade po kałuzy prawym kołem to zaraz przestaje buczećnormalnie dziwna sprawa
, plecionka wygląda zdrowo, przy kacie już ktoś coś robił
bo nie mamy potwierdzeĂą aby był to oryginał więc sprawdzaj dokładnie te łożyska, najlepiej tak jak mówiłem, ośkę na podpory, możesz zdjąć koła i sam polać wodą i zobaczyć co się będzie działo.

http://www.samli.pl/katalog/a_a_121_190 ... ator).html
Wiec poprostu ktoś kupił kata pożadniej firmy i założył go a nie kombinował nic.
Prrzy okazji ostanio na mrozach jak jade do pracy bocznymi drogami i cały czas na trójce to nic mi nie buczy, za to rano jak zapale auto to coś stuka. stuk jest słyszalny w środku a jak podniose maske nic nie słychać!! i kiedys wyczaiłem że dochodzi gdzieś z nadkola z prawej strony. I nie wiem co to może byc, tak to słychac jak by coś stukało albo powietrze jakieś uciekało nie wiem i to robi tak " tyk , tyk , tyk ,tyk"
Nie wiem kurde może cos z intercoolerem tzn z rurą .
Mayhem wypatroszyłeś już ten katalizator? ja mam inne pytanie.. biorąc pod uwagę kształt puchy katalizatora w AFN (w odróżnieniu od podłużnych w których jest sporo miejsca na twórczość), lepiej będzie wspawać w środek pełną rurę czy będzie też miejsce na tłumik przelotowy (czyli rura-sito + wełna stalowa + wełna szklana) przy którym przystaje, a może zupełnie pusty wystarczy?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Mayhem
- Forum Audi A6 / A7
aras123, kata odkręciłem i założyłem coś takiego -a6-c5-tdi-downpipe-afn-lacznik-elastyc ... t45293.htm . Kilka wniosków i moich spostrzeżeń jest tam zawartych. Obecnie mam już zaślepiony EGR.
CCCO AUDI A6 C5 1.9 TDI AFN 110 KM ;
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1
Prrzy okazji ostanio na mrozach jak jade do pracy bocznymi drogami i cały czas na trójce to nic mi nie buczy, za to rano jak zapale auto to coś stuka. stuk jest słyszalny w środku a jak podniose maske nic nie słychać!! i kiedys wyczaiłem że dochodzi gdzieś z nadkola z prawej strony. I nie wiem co to może byc, tak to słychac jak by coś stukało albo powietrze jakieś uciekało nie wiem i to robi tak " tyk , tyk , tyk ,tyk"
Nie wiem kurde może cos z intercoolerem tzn z rurą .[/quote]
Dla potomnych napisze tylko że w sobotę sprawdzałem auto na podnośniku i wyczaiłem w czym tkwkił problem. Jak jest łączenie ryry wydechowej w odkowej częsci auta. Obejmy trzymające ją w kupie na łączeniu padły całikiem zerdzewiały i rura leżała na takim podwieczonym kawałku metalu i tłukła się niesamowicie. 18zł dwie obejmy + trochę roboty i problem z głowy.
Nie wiem kurde może cos z intercoolerem tzn z rurą .[/quote]
Dla potomnych napisze tylko że w sobotę sprawdzałem auto na podnośniku i wyczaiłem w czym tkwkił problem. Jak jest łączenie ryry wydechowej w odkowej częsci auta. Obejmy trzymające ją w kupie na łączeniu padły całikiem zerdzewiały i rura leżała na takim podwieczonym kawałku metalu i tłukła się niesamowicie. 18zł dwie obejmy + trochę roboty i problem z głowy.